Κατηγορία:
Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία

ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ | Δημιουργία προφίλ παραβατικών ανθρώπων

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
ΑΘΗΝΑ
25/10/2021 έως 27/10/2021
17:00 - 20:00

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου, Δικηγόρος Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ Δικαστική - Αναλυτική Γραφολόγος Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια - Διαπραγματεύτρια.

Η Παναγιώτα-Γιουλίνα Δασκαλοπούλου είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με LL.M (διετές) στο Αστικό Δίκαιο. Ταυτόχρονα έχει σπουδάσει Αναλυτική & Δικαστική Γραφολογία στη Ιταλία, στη Σχολή CE.S.GRAF με έδρα την Ρώμη. Έχει πραγματοποιήσει άσκηση δίπλα στον αείμνηστο Ανδρέα-Ηλία Μιχαλόπουλο και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το έτος 2005 είναι εγγεγραμμένη πραγματογνώμονας στους καταλόγους των Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών της Χώρας. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Cambrdige στο αντικείμενο της Δικαστικής Γραφολογίας. Έχει φιλοξενηθεί σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αναλύοντας θέματα επικαιρότητας, τα οποία σχετίζονται με την Αναλυτική και Δικαστική Γραφολογία. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει το μονοετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις διαπραγματεύσεις (Diploma In Negotiations) και πιστοποιήθηκε ως Διαπραγματεύτρια από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, παρακολούθησε το πρόγραμμα Διαμεσολάβησης του ΕΚΠΑ και μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις, είναι Πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει Επιμορφωτικά προγράμματα Εγκληματολογίας και ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ καθώς και Οικονομικά για δικηγόρους (Low & Economics). Είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις με κύρια αντικείμενα ενασχόλησης τη Δικαστική Γραφολογία, το αστικό δίκαιο και το δίκαιο αλλοδαπών, καθώς και με την εξωδικαστική επίλυση διαφορών-διαμεσολάβηση. Είναι εγγεγραμμένη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Χαλκίδα και την Αθήνα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες του κλάδου ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, απόφοιτους κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και σε γονείς που θέλουν να προσεγγίσουν με σωστό τρόπο την διαδικασία της εκμάθησης της γραφής αντλώντας πληροφορίες για τις επιλογές του παιδιού.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Γραφολογία είναι η μελέτη και η ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα με σκοπό τη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του ατόμου. Όπως το DNA έτσι και ο τρόπος γραφής είναι μοναδικός. Ο εγκέφαλος δίνει την εντολή, το χέρι την εκτελεί και έτσι αποκαλύπτονται αρκετά στοιχεία της προσωπικότητας του γράφοντος.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται με μια συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία και μέσα από τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες του, διαμορφώνει έναν χαρακτήρα, ο οποίος αποτυπώνεται στην γραφή.

Η Γραφολογία έχει δύο βασικού κλάδους την αναλυτική η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την σκιαγράφηση της προσωπικότητας του γράφοντα μέσω της γραφής του και την δικαστική η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την διερεύνηση πλαστότητας της γραφής ή της υπογραφής.

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο ενότητες.

I. Αναλυτική γραφολογία όπου θα προσεγγίσουμε τα βασικά σημεία της γραφής με σκοπό να τα αναγνωρίζουμε και να τα ερμηνεύουμε στοχεύοντας στην δημιουργία του προφίλ του γράφοντα. Στη συγκριμένη ενότητα θα αναλυθούν πραγματικές υποθέσεις που αφορούν στην δημιουργία profile παραβατικών ανθρώπων.

II. Δικαστική γραφολογία όπου θα προσεγγίσουμε τα είδη πλαστότητας, τον τρόπο που ερευνούμε τα στοιχεία σε μια πλαστογραφία σε σχέση με πραγματικά δεδομένα π.χ. γήρας μέθη κ.λπ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Παροχές:

  •  Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  •  Βεβαίωση παρακολούθησης.

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής
25 & 27/ 10 17:00 – 20:00

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 4 άτομα!

Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
• Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
• Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
• Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αναλυτική γραφολογία: 55€
Δικαστική γραφολογία: 55€
Για την συμμετοχή και τις δύο ημέρες το κόστος διαμορφώνεται στα 100€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας