Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning).
Περισσότερες πληροφορίες
Εισηγητής
Μανουδάκη Θεανώ, Κοινωνιολόγος Η Μανουδάκη Θεανώ είναι κοινωνιολόγος και στο διδακτορικό της έχει ασχοληθεί με την νεανική παραβατικότητα και τις συμμορίες ανηλίκων. Συνεργάστηκε σε ερευνητικό επίπεδο με τον καθηγητή εγκληματολογία Αντώνη Μαγγανά και υπήρξε βοηθός του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι ειδική σε θέματα Παραβατικότητας Νέων και Νεανικών Συμμοριών, Παιδικής Κακοποίησης, Trafficking, Σχολικού Εκφοβισμού, Σχεδιασμού και οργάνωσης προγραμμάτων παρέμβαση στο χώρο της κοινωνικής φροντίδας. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και Αντιπρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Αθηνά» και ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής για τη δημιουργία της «Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών». Έχει συνεργαστεί με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τη ΜΚΟ Home-Start Ελλάς, το Κέντρο Ερευνών «Ρίζες» κ.α Σε επιστημονικό επίπεδο, έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συμμετάσχει σε έρευνες και προγράμματα στα παραπάνω επιστημονικά αντικείμενα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν παρουσιαστεί σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους αλλά και στον ημερήσιο τύπο. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε επιστημονικά συνέδρια σε Ελλάδα και Γερμανία ενώ υπήρξε υπεύθυνη διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων. Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε σχολές γονέων, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εμψυχώτρια σε βιωματικές ομάδες ενηλίκων. Από το 2014 συμμετέχει ως κοινωνιολόγος στο Ιατρικό πρόγραμμα «ευμορφία» και είναι υπεύθυνη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών του προγράμματος
Περιγραφή σεμιναρίου
Τα ανήλικα θύματα κακοποίησης πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπα με το σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης. Ένα παιδί ενδεχομένως να χρειαστεί να καταθέσει πολλές φορές στο αστυνομικό τμήμα, στον ιατροδικαστή, σε κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ. Πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να περιγράψουν και να βιώσουν ξανά την κακοποίηση που υπέστησαν.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι τεχνικές συνέντευξης, τα ειδικά πρωτόκολλα, τα είδη ερωτήσεων και τα εργαλεία που εφαρμόζονται κατά την εξέταση σε περιστατικά παιδιών με υποψία κακοποίησης.
ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
Πληροφορίες συμμετοχής
Παροχές:
Κόστος Συμμετοχής
40 €
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος