Κατηγορία:
Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός, Πρώτες Βοήθειες

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ενήλικα, παιδί και βρέφος - Heartsaver CPR/AED

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
First Aid Training Greece

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός, Πρώτες Βοήθειες

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε δεν έχει ιατρική εκπαίδευση, επιθυμεί να εκπαιδευτεί στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με ένα από τα πιο καταξιωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα παγκοσμίως καθώς και για όποιον πρέπει να έχει κάρτα πιστοποίησης παρακολούθησης εκπαίδευσης στη χρήση ΚΑΡΠΑ – χρήσης απινιδιστή, για το χώρο εργασίας του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα Heartsaver CPR/AED της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (American Heart Association) διδάσκει τις τεχνικές της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και της απελευθέρωσης αεραγωγού από ξένο σώμα σε ενήλικα παιδί και βρέφος καθώς και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή. Για τη διδασκαλία χρησιμοποιούνται οπτικοακουστικά μέσα και εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση σε ανθρώπινα ομοιώματα.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες Οδηγίες που εκδόθηκαν το 2020. Στην εκπαίδευση που παρέχονται στα προγράμματα Heartsaver της American Heart Association παρέχονται: δομημένη γνώση, βέλτιστες πρακτικές και μαθησιακή εμπειρία που θα βοηθήσει το μαθητή να διατηρήσει τις πληροφορίες και με ρεαλιστικά σενάρια να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά, ενώ παρέχεται τόσο ποιότητα όσο και ευελιξία

Θεματολογία
Αναλυτικά τα θέματα που αναπτύσσονται ειναι:

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
• Τι ειναι η ΚΑΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση)
• Προστατευτικά μέσα
• Πώς χορηγούνται αναπνοές διάσωσης
• Πώς εκτελούνται θωρακικές συμπιέσεις
• Πώς συνδυάζονται οι θωρακικές συμπιέσεις και οι αναπνοές διασωσης
• ΚΑΑ μόνο με συμπιέσεις
• Πνιγμονή
• Σημεία πνιγμονής
• Κλήση επείγοντος
Τι κάνει ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδιστής (AED)
• Πότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν απινιδιστή
• Τα βήματα χρήστης απινιδιστή
• Πώς συνδυάζεται ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδιστή

Παρακτικές δεξιότητες
Οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τις δεξιότητες που παρουσιάζονται:
• Συμπιέσεις
• Αναπνοές διάσωσης με μάσκα αναπνοών
• Συνδυασμένη χορήγηση συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης
• Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μορφή εκπαίδευσης
α. Μάθημα σε αίθουσα όπου ο εκπαιδευτής συντονίζει την παρουσίαση με σταθμούς όπου γίνεται πρακτική εξάσκηση των δεξιοτήτων
β. Υβριδικό μάθημα (blended learning) με σύγχρονη εκπαίδευση (Webinar) όπου ο εκπαιδευτής συντονίζει τη θεωρητική εκπαίδευση η οποία πραγματοποιείται διαδικτυακά και πρακτικό σκέλος όπου πραγματοποιείται η πρακτική εξάσκηση και αξιολόγηση σε “δια ζώσης” συνεδρία. (Για την πιστοποίηση απαιτείται και το πρακτικό μέρος).
γ. Υβριδικό μάθημα (blended learning) με ασύγχρονη εκπαίδευση όπου ο μαθητής παρακολουθεί στο χρόνο που επιθυμεί την εκπαίδευση (στα αγγλικά) και πρακτικό σκέλος όπου πραγματοποιείται η πρακτική εξάσκηση και αξιολόγηση σε “δια ζώσης” συνεδρία. (Για την πιστοποίηση απαιτείται και το πρακτικό μέρος.)

Αξιολόγηση - Πιστοποίηση
Οι καταρτιζόμενοι αξιολογούνται πρακτικά στις δεξιότητες που πρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν.
Υπάρχει η δυνατότητα και γραπτής εξέτασης με ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος αποκτούν οι μαθητές την κάρτα πιστοποίησης Heartsaver CPR AED Course Completion Card της American Heart Association με ισχύ για 2 χρόνια.
Οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν μοναδικό κωδικό εγγραφής στο μητρώο των πιστοποιημένων ανανηπτών της American Heart Association όπου μπορεί και να επιβεβαιώνεται η εγκυρότητα της πιστοποίησης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας