Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία

Εγκληματολογία: Η θεωρητική της προσέγγιση & η πρακτική εφαρμογή της.

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Φιλιώ Κιούση, Ψυχολόγος
Η Φιλιώ Κιούση σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επιστήμη της εγκληματολογίας αποτέλεσε μεγάλο κομμάτι των προπτυχιακών της σπουδών επιδιώκοντας να εμβαθύνει σε αυτήν την σύνθετη επιστήμη. Ακολούθως , κατά την διάρκεια του επαγγελματικού της βίου έχει παρακολουθήσει σωρεία σεμιναρίων που αφορούν στην εγκληματολογία και την ψυχολογική προσέγγιση των δραστών καθώς και τη σχέση αίτιου -αιτιατού της διάπραξης του εγκλήματος.

Ειρήνη Κοντή, Δικηγόρος
Η Ειρήνη Κοντή είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μετεκπαιδευτεί στο δίκαιο επιχειρήσεων της σχολής Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο . Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2016, μετέχοντας ενεργά σε όλους τους τομείς του δικαίου, όπως είναι το αστικό, το εμπορικό και το ποινικό δίκαιο. Στα πλαίσια των σπουδών της , υπήρξε μέλος της ένωσης δικηγόρων “Elsa” και έλαβε μέρος σε πολλά σεμινάρια με θέμα την εγκληματολογία και την σωφρονιστική. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, ένα από τα σύγχρονα ζητήματα που καλείται να εμβαθύνει και να παρατηρήσει είναι η αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος ως νεότερη συνέπεια της κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης της εποχής που διανύουμε . Για το λόγο αυτό έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια και έχει παραστεί σε διαλέξεις που πραγματεύονταν το θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τα μέσα καταστολής του.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους, σώματα ασφάλειας, ψυχολόγους, φοιτητές κτλ.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο συμμετέχων να εξοικειωθεί αρκετά με τον ορισμό και την επιστήμη της εγκληματολογίας , κατανοώντας τις θεωρίες της εγκληματολογίας, το προφίλ του δράστη και αποκτώντας γνώση για την ταξινόμηση του εγκλήματος με βάση την ποινική δικονομία και το δικαιοδοτικό μας σύστημα που προβλέπεται εν γένει για τα εγκλήματα και ειδικότερα για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Επίσης απώτερος στόχος είναι να προσφερθούν στον συμμετέχοντα με τον αποτελεσματικότερο κι εναργέστερο τρόπο τα απαραίτητα εργαλεία κατανόησης της σπουδαίας αυτής επιστήμης, αναλύοντας τις βασικές τις έννοιες και προσπαθώντας να κατανοήσουμε τα ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά κίνητρα που οδηγούν έναν εγκληματία στην τέλεση του εγκλήματος.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η Εγκληματολογία ασχολείται με τη συστηματική μελέτη των χαρακτηριστικών ενός εγκλήματος ως κοινωνικού φαινομένου και των μέτρων που αφορούν στην αντιμετώπισή του. Παράλληλα, και μέσα στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της εγκληματικής συμπεριφοράς, ασχολείται και με τη λειτουργία του Συστήματος της Ποινικής Δικαιοσύνης η οποία είναι αρμόδια για την επιβολή των μέτρων αυτών.

Αναλυτικά θα αναλυθούν:
• Τι είναι εγκληματολογία.
• Ψυχολογική προσέγγιση θεωρείων εγκληματολογίας.
• Προφίλ & τύποι δραστών.
• Είδη εγκλημάτων, μορφές εμφάνισής τους και ποινικό σύστημα.
• Τα συνηθέστερα είδη εγκλημάτων την τελευταία 20ετία με στόχευση στο ηλεκτρονικό έγκλημα.
• Πως μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τον κλάδο της εγκληματολογίας.
• Καταστολή εγκληματικότητας
• Μέσα καταπολέμησης της εγκληματικότητας & η θεσμοθέτησή τους στο ποινικό σύστημα.
• Εμπλεκόμενοι φορείς.

Πρόκειται για ένα 4ωρο σεμινάριο το οποίο θα χωρίζεται σε δυο μέρη, θεωρητικό και πρακτικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παροχές:

  • Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  • Στους συμμετέχοντες, μετά το πέρας του σεμιναρίου δίδεται πλούσιο υλικό σημειώσεων (Ολόκληρο το σεμινάριο) .
  • Βεβαίωση παρακολούθησης.

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 4 άτομα!

Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
• Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
• Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
• Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

60€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας