Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βιβλιογραφία στο διαδίκτυο

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Βαλεντίνη Καλφαδοπούλου
Φιλόλογος-Μεταφράστρια, γλωσσικός σύμβουλος της Oracle. Η Βαλεντίνη Καλφαδοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας, κατεύθυνση Φιλοσοφίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Από το 1997 έως το 2000 διηύθυνε και δίδασκε στο πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας της ελληνικής κοινότητας στην Τουσόν, στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το 2000 ως το 2004 δίδασκε στο πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού του Κολεγίου Πίμα (Pima College) στην Αριζόνα. Παράλληλα συμμετείχε με παρουσιάσεις και διαλέξεις στο πρόγραμμα νεοελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα (University of Arizona). Είναι μέλος των ΕΛΕΤΟ, ΑΤΑ, NAJIT, IAPTI με πιστοποιήσεις στο χώρο του Enterprise Resource Planning (ERP). Διατηρεί τον ιστότοπο leximania.gr όπου και μοιράζεται νέα και άρθρα με θεματική τη γλώσσα, τη μετάφραση, τα σώματα κειμένων και τη φιλοσοφία της γλώσσας. Ήταν γραμματέας του Hellenic Cultural Foundation και μέλος της επιτροπής υποτροφιών του Association for Balkan Understanding. Από το 1997 εργάζεται ως μεταφράστρια και από το 2004 εργάζεται ως γλωσσικός σύμβουλος για την Oracle.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εργαστήριο ασχολείται με την αναζήτηση βιβλιογραφίας σε ηλεκτρονικές πηγές. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν δύο μεγάλες θεματικές. Η πρώτη θεματική καλύπτει πηγές όπως το Google Books, το Google Scholar, οι ελληνικές βιβλιοθήκες με ηλεκτρονικά αποθετήρια καθώς και τα ξενόγλωσσα ηλεκτρονικά αποθετήρια. Η δεύτερη θεματική θα καλύψει τις μεθόδους αναζήτησης με χρησιμοποίηση μηχανών αναζήτησης όπως το Google και η Altavista, καθώς και εφαρμογών semantic web.

Το Σεμινάριο προσφέρεται και μέσω τηλεδιάσκεψης [teleconference] από το χώρο σας - Επικοινωνείστε μαζί μας για το κόστος και τον τρόπο παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.