Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η Καλλιτεχνική Φωτογραφία ως μέσο Προσωπικής Έκφρασης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Βασίλης Σαρίογλου, Φωτογράφος
Ο Βασίλης Σαρίογλου έχει σπουδές φωτογραφίας στο Indiana State University από όπου έλαβε το Master of Fine Arts το 1996. Έχει διδάξει φωτογραφία στα TEI Αθηνών, ESP School of Photography, Leica Academy, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale Arte Emergente. BIG TORINO στην Iταλία τον Μάιο του 2000, στην Biennale of Young Artists of Mediterranean Countries στην Λισαβώνα τον Νοέμβριο του 1994, και στην “Fourth L’ Europe D’ Art D’ Art”, Διεθνής Έκθεση Νέων Καλλιτεχνών, Niort, Γαλλία, τον Αύγουστο του 1991. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 1997. Έχει συνεργαστεί με πλήθος διαφημιστικών εταιρειών και περιοδικών. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική και ξενοδοχειακή φωτογραφία. Παράλληλα εκδίδει το διαδικτυακό περιοδικό αρχιτεκτονικής Architectural Icons.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους τους αρέσει η φωτογραφία και θέλουν να εξοικειωθούν με τις τεχνικές και τις δυνατότητές της αλλά κυρίως να την χρησιμοποιήσουν ως μέσο για να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από αυτή.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η φωτογραφία έχει χαρακτηριστεί ως η Τέχνη για Όλους. Με τη φωτογραφία δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ταλέντο στο σχέδιο ή στη ζωγραφική μπορεί κάλλιστα να δημιουργήσει τις δικές του εικόνες, εμπλουτισμένες με το δικό του προσωπικό περιεχόμενο και δομημένες με αισθητική δύναμη.

Το σεμινάριο εστιάζει σε τρεις θεματικούς άξονες, στην τεχνική της φωτογραφίας (στην λήψη και στην επεξεργασία των εικόνων), στην αισθητική της εικόνας και στον τρόπο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της προσωπικής δουλειάς του κάθε σπουδαστή.

Για την παρακολούθησή του δεν απαιτείται η κατοχή επαγγελματικής ή ημι-επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής. Μπορούν να συμμετέχουν και κάτοχοι κινητών τηλεφώνων με σχετικά εξελιγμένες κάμερες.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

  • Βασικές τεχνικές αρχές φωτογραφίας.
  • Βασικές αρχές design και σύνθεσης.
  • Ιστορία φωτογραφίας.
  • Αναζήτηση θεμάτων για ανάπτυξη και εύρεση διαφορετικών επιρροών.
  • Προσωπική ανάγνωση, αντίληψη από τους συμμετέχοντες, διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων καθώς και επιλεγμένων εικόνων.
  • Ανάπτυξη του θέματος που έχει επιλέξει κάθε ένας από τους συμμετέχοντες, σε 2 κύκλους ανάπτυξης, εμβάθυνσης για βελτίωση των εικόνων τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πληροφορίες: Κα Εύη Μαυρογιώργου (2105230130)

Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της online παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.