Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ξένες Γλώσσες

Εισηγητής

ΑΛΙΚΗ ΤΣΟΥΛΟΥ (Καθηγήτρια Π05 Γαλλικών, Καθηγήτρια Μουσικής, Εμψυχώτρια, Συγγραφέας)

Περιγραφή σεμιναρίου

Les activités théâtrales autant qu’outil de renforcement de l’apprentissage du français langue étrangère.

Το Θεατρικό Παιχνίδι αποτελεί μια παιδαγωγική διαδικασία κατά την οποία ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει τη φαντασία του, να καλλιεργήσει την ψυχοσωματική του έκφραση, να εξοικειωθεί με το σώμα και τα συναισθήματά του. Είναι το μέσο να ανακαλύψει το Θεατρικό Φαινόμενο, τη δημιουργικότητα και να κατανοήσει τις ανθρώπινες σχέσεις βελτιώνοντας κατ’ επέκταση τις διαπροσωπικές του σχέσεις με τους συμμαθητές του και τους διδάσκοντες στην τάξη.
Ο ρόλος του εμψυχωτή-εκπαιδευτικού είναι να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία ο μαθητής θα νιώσει αγάπη και ασφάλεια για να εκφραστεί, να δράσει και να παράγει δημιουργικά στην ξένη γλώσσα ενισχύοντας την αυτογνωσία, την κοινωνικοποίηση και την αποδοχή του άλλου. Ο σκοπός του βιωματικού αυτού εργαστηρίου είναι να προτείνει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς των ξένων γλωσσών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρακτικές του Θεατρικού Παιχνιδιού οι οποίες θα ενισχύσουν την παραγωγική ατμόσφαιρα με σκοπό τη δημιουργία μιας τάξης που θα συνδυάζει μάθηση και χαρά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

Σημείωση: Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως. Εφόσον κριθεί απαραίτητο ή το επιθυμεί ο συμμετέχοντας χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός της χαρακτήρας

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.