Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δικαστική Ψυχολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας, Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς. Κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα

Περιγραφή σεμιναρίου

Δικαστική Ψυχολογία, είναι ο κλάδος της Ψυχολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα, εκείνα που βοηθούν στη διερεύνηση της παραβατικής συμπεριφοράς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δικαστική αίθουσα για τη διευκόλυνση μιας υπόθεσης.

Ως κλάδος της Ψυχολογίας, είναι από τους πιο σύγχρονους και διαρκώς αναπτύσσεται, καθώς η ανθρώπινη παραβατική συμπεριφορά έχει συνεχώς και διαφορετικές εκφράσεις.

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ – ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ / ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ : Αναλύεται η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ψυχολογίας και της Δικαστικής ψυχολογίας. Η Ψυχοπαθολογία και η παθολογία στο έγκλημα.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ
SERIAL KILLERS - CASES - SEXUAL CRIMES: Άνδρες Serial Killers, Γυναίκες Serial Killers. Διαφορές κα ομοιότητες. Ανάλυση περιπτώσεων. Σεξουαλικά Εγκλήματα, Τύποι εγκλημάτων, θεραπεία Σεξουαλικών δραστών, Χαρακτηριστικά και μεθοδολογία.

Γ' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ / ΟΜΗΡΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ / ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ορισμός της τρομοκρατίας και οι προσεγγίσεις της, Προφίλ και Τυπολογία Τρομοκρατών, διαπραγματεύσεις με τρομοκράτες, Ιστορία του Διαδικτύου και Διαδικτυακό έγκλημα

Δ' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ & ΑΝΑΚΡΙΣΗ ,ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ , ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ / CSI, ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Ψεύδος , Γλώσσα σώματος, το Ψεύδος στην ανάκριση, Ψευδείς ομολογίες και Δικαστικές πλάνες. Η μορφή, η οργάνωση και η διαδικασία της Ανάκρισης και της Συνέντευξης/ Τεχνικές, μέθοδοι, ανάλυση και αποτέλεσμα στην εξέταση τόπου εγκλήματος. Στοιχεία και Μεθοδολογία

Πληροφορίες συμμετοχής

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση OnDemand (σε ημέρα και ώρα που βολεύει εσάς).

Παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή.

Κόστος Συμμετοχής

100€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.