Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Video Editing

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Θεσσαλονίκη
Ελένη Ξουπά, 3D & Motion Designer
Η Ελένη Ξουπά γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε γραφιστική και 3d animation. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και από το 2007 διδάσκει στο Προπτυχιακό τμήμα του Animation & Interactive Media και του Interior Design της ΑΚΤΟ College Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε. Η διδακτική της δραστηριότητα εκτείνεται σε IEK, σεμινάρια, εκπαίδευση προσωπικού εταιρειών με αντικείμενο την εκμάθηση 3d λογισμικών καθώς επίσης και ως διδάσκουσα παραδοσιακού animation στο Δημοτικό σχολείο του American Farm School of Thessaloniki. Ως σχεδιάστρια συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κυρίως σε motion graphics, αρχιτεκτονικούς φωτορεαλισμούς και γραφιστικές υπηρεσίες. Μερικές από τις συνεργασίες της είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Μακεδονίας-Θράκης, Εκδόσεις Κέδρος κ.α.

Aθήνα
Νώντας Κοντοπρίας, Animator – 3D Designer
Ο Νώντας Κοντοπρίας είναι Animator – CGI artist, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master of Arts in Design. Έχει συνεργαστεί με διαφημιστικές εταιρείες, αρχιτέκτονες και οργανισμούς, παρέχοντας υπηρεσίες ψηφιακής επεξεργασίας βίντεο, 3D αρχιτεκτονικές αναπαραστάσεις, δημιουργίας εκθεσιακών και τηλεοπτικών spot. Συμμετείχε ως υπεύθυνος δημιουργικού στο ερευνητικό πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Τσάκωνα (University MIT, architecture sector). Έχει πραγματοποιήσει πλήθος σεμιναρίων σε σπουδαστές και επαγγελματίες. Είναι μέλος της Asifa GR.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν από την αρχή το συγκεκριμένο αντικείμενο χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις. Απευθύνεται ακόμα, σε επαγγελματίες (animators, γραφίστες, web designers, φωτογράφους κ.α.) οι οποίοι θέλουν να εντάξουν στο γνωστικό τους αντικείμενο, την ψηφιακή επεξεργασία video.

Περιγραφή σεμιναρίου

To Premiere είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα video editing, ειδικότερα στο στάδιο το montage. Σε συνδυασμό με το After Effect (compositing-VFX) οι δυνατότητες που μας δίνονται για την επεξεργασία video,είναι απεριόριστες.
Στο σεμινάριο θα αναπτυχθεί, η τεχνική του montage, καθώς και συνδυαστικές τεχνικές compositing, παράλληλα με κατάλληλα παραδείγματα και πρακτική εξάσκηση. Η δημιουργία ειδικών εφέ και η τεχνική της kinetic typography είναι μερικές από τις θεματικές που μεθοδικά θα διδαχθούν.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου

Adobe Premiere (10 ώρες)
Εισαγωγή στο Premiere, ανάλυση του layout–work space. Ανάλυση εικόνας-βίντεο, τύποι και μέγεθος αρχείων, τεχνικά χαρακτηριστικά, θεωρία του μοντάζ, εισαγωγή αρχείων, παρουσίαση βασικών εργαλείων. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Ανάλυση εργαλείων μοντάζ εικόνας. Τεχνικές μοντάζ. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Παρουσίαση ανάλυση και επεξεργασία transitions και effects, Key frames Animation-timing. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Χρωματική επεξεργασία “εικόνας” με τεχνικές color correction. Προσαρμογή-επεξεργασία ήχου. Ανάλυση κυματομορφής ήχου και συγχρονισμός με βίντεο. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Επεξεργασία και συγχρονισμός τίτλων-υποτίτλων. Θεωρία του export, συσχετισμός όγκου δεδομένων και ποιότητας εικόνας, επιλογή format και codec ανάλογα με το μέσο προβολής. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.

Adobe After Effects (20 ώρες)
Εισαγωγή στο After effects. Ανάλυση και προσαρμογή layout-workspace. Δημιουργία project. Εισαγωγή υλικού προς επεξεργασία, εισαγωγή στην θεωρία του compositing. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Τα βασικά εργαλεία και η χρήση τους. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Εισαγωγή σε τεχνικές compositing. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Ανάλυση Key frames, timing, time remapping και animation. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Εισαγωγή στις “μάσκες” και animated masks. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Εισαγωγή, effects και επεξεργασία τίτλων. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Χρωματική επεξεργασία και διόρθωση εικόνας (color correction). Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
3D layers και εξοικείωση με το 3D περιβάλλον. Κάμερες και φώτα. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Επεξεργασία ήχου. Συγχρονισμός με βίντεο. Εξαγωγή τελικού αρχείου. Θεωρία του export, συσχετισμός όγκου δεδομένων και ποιότητας εικόνας, επιλογή format και codec ανάλογα με το μέσο προβολής. Παραδείγματα και πρακτική άσκηση.
Επανάληψη.

*Το σεμινάριο montage-compositing 30 ωρών, παρουσιάζεται σε εβδομαδιαία σειρά μαθημάτων ανάλογα με το πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του σπουδαστή.

Πληροφορίες συμμετοχής

• Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης. Πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κ.Δ.Β.Μ.Ε.2)
• Ελεύθερη χρήση Βιβλιοθηκών
• Ελεύθερη χρήση Internet
• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους
• Παρέχονται δωρεάν Βιβλία και Σημειώσεις Παραδόσεων
• Ολιγομελή τμήματα
• Δυνατότητα επιπλέον, δωρεάν, πρακτικής άσκησης με την επίβλεψη καθηγητή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μετά το πέρας του σεμιναρίου

Πληροφορίες για Αθήνα: 210 52 30 130 Υπεύθυνος: Κ. Πέτρος Πατσούρας

Πληροφορίες για Θεσσαλονίκη: 2310 221 231 Υπεύθυνη: Κα. Κατερίνα Κουκουλέτσου

Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της online παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.