Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εισαγωγή στη Φωτογραφία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Τάσος Παπαδόπουλος, Φωτογράφος - Εικαστικός
Ο Τ. Παπαδόπουλος είναι εικαστικός καλλιτέχνης – φωτογράφος με πολυετή διδακτική εμπειρία. Έχει πτυχίο στις Τέχνες και τη Φωτογραφία από το Wolverhampton University (ισοτιμία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) και Μεταπτυχιακό στην Πολιτισμική Διαχείριση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι συνεργάτης-ειδικός επιστήμονας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π σε θέματα κατάρτισης που αφορούν στη Φωτογραφία. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας από το 2005.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους ερασιτέχνες φωτογράφους καθώς και σε επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων (γραφίστες, εικαστικούς, web designers, κλπ) που θέλουν να εντρυφήσουν στην τέχνη της φωτογραφίας και τις δημιουργικές δυνατότητες που τους παρέχει.

Σκοπός

Μια σειρά μαθημάτων για την ψηφιακή εικόνα, τη διαδικασία προσέγγισης του φωτογραφικού θέματος, τις λειτουργίες της κάμερας και τα «μυστικά» της ψηφιακής λήψης. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της και να μάθουν να χρησιμοποιούν τις τεχνικές τους γνώσεις για να πετύχουν το καλύτερο εικαστικό αποτέλεσμα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου
Το φως και η φωτογραφία. Εισαγωγή στις βασικές λειτουργίες της κάμερας. Σχέση ταχύτητας-διαφράγματος, βάθος πεδίου και ευαισθησία αισθητήρα.
Το κάδρο της φωτογραφικής εικόνας, κανόνες αρμονίας, επιλογή θέματος για φωτογράφηση. Η σχέση με τις άλλες εικαστικές τέχνες.
Εισαγωγή στην ψηφιακή φωτογραφία, είδη αρχείων-Εστιακές αποστάσεις, η σωστή επιλογή φακών αναλόγως την περίσταση της φωτογράφησης.
Εξωτερική φωτογράφηση, εμπέδωση των κανόνων της θεωρίας, χρήση τους κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.
Ταξινόμηση υλικού, κατανόηση της σωστής επιλογής τελικών εικόνων.
Βασικές αρχές αποθήκευσης και επεξεργασίας. Γνωριμία με προγράμματα editing (ελεύθερου λογισμικού και επαγγελματικά).

Πληροφορίες συμμετοχής

 Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της online παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.