Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Styling

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Αισθητική / Μόδα

Εισηγητής

Άγγελος Αγγελή,
Ο Άγγελος Αγγελή είναι σκηνογράφος-ενδυματολόγος. Σπούδασε στην ακαδημία καλών τεχνών της Φλωρεντίας και έκανε μεταπτυχιακή πρακτική εκπαίδευση με υποτροφία στη σχολή της Σκάλας του Μιλάνου. Σκηνογράφησε για το θέατρο, την Όπερα, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Υπήρξε συνεργάτης και βοηθός του Gianni Versace για τον οποίο σχεδίασε το μπαλέτο Διόνυσος στο θέατρο “Σκάλα του Μιλάνου” σε χορογραφία του Moris Bejart. Το 1992 ανέλαβε το σχεδιασμό του περιπτέρου της Κύπρου στην Expo92 στη Σεβίλλη και το 2012 τη σκηνοθεσία και τη σκηνική διεκπεραίωση σαν καλλιτεχνικός διευθυντής για την έναρξη προεδρίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχεδίασε πολλές θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλειά του παρουσιάστηκε σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως στην Πράγα, το Λονδίνο κ.α. Το κοστούμι της Ιοκάστης που σχεδίασε για την παράσταση Φόνισσες βρίσκεται στο Μουσείο θεάτρου.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να εισχωρήσουν στον κόσμο της μόδας αλλά και σε αυτούς που θα ήθελαν να αποκτήσουν μια πιο καθαρή και ολοκληρωμένη άποψη πάνω στα θέματα που αφορούν την αισθητική του ατόμου, τις συμπεριφορές και τις πρακτικές μέσα από την ένδυση και τη φιλοσοφία της. Το σεμινάριο μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν όσοι γνωρίζουν σχέδιο και έχουν ασχοληθεί με τη μόδα, όσοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν την ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα τους με το styling π.χ. ενδυματολόγοι, αμπιγέρ θεάτρου, κατασκευαστές αξεσουάρ.

Σκοπός

Σκοπός είναι η αντίληψη και η κατάρτιση των σπουδαστών σχετικά με την αρχέγονη αισθητική ανάγκη του ανθρώπου μέχρι και την σύγχρονη εμπορική του διάσταση. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται με ομαδική συνεργασία, ένα σύγχρονο και ευέλικτο τρόπο με τον οποίο αποκτάται η εμπειρία που χρειάζεται στην αγορά εργασίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μέρος 1ο
Προσεγγίζοντας το styling. Τι είναι και ποια η κοινωνιολογική του αναγκαιότητα και σημασία.

Μέρος 2ο
Flashback σε προηγούμενες δεκαετίες. Ντίβες και προσωπικότητες. Στυλ και ριμέικ. Look and character. Obsessions and status.

Μέρος 3ο
Σχεδιασμός. Συνδυασμός ασορτί ρούχο, χτένισμα, υπόδημα, αξεσουάρ, καπέλο, τσάντα, εσώρουχο, κόσμημα, μακιγιάζ.

Μέρος 4ο
Σώμα και Ένδυμα. Οι κατηγορίες ενδυμάτων. Γραμμές και εποχή. Μακιγιάζ και χτένισμα. Hair styling και απόψεις π.χ. δραματική, ρομαντική, extreme κ.λπ.

Μέρος 5ο
Τα περιφερειακά αξεσουάρ. Αντικείμενα, υποδήματα, τσάντα, γάντια, ομπρέλα, παλτό, αδιάβροχο, βαλίτσα.

Μέρος 6ο
Styling σχετικό με το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη βιτρίνα, την εστίαση, κ.λπ.

Βασισμένο σε αυτές τις θεματικές, στο σεμινάριο συμπεριλαμβάνεται η προετοιμασία και η παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου portfolio.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σημαντική σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της online παρακολούθησης.

• Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης. Πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κ.Δ.Β.Μ.Ε.2)
• Ελεύθερη χρήση Βιβλιοθηκών
• Ελεύθερη χρήση Internet
• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους
• Πληροφορίες: κ. Εύη Μαυρογιώργου (2105230130)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.