Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Παίρνοντας Αποφάσεις: Προσωπικές & Οικογενειακές Κρίσεις

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γωγώ Καραγιάννη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Καραγιάννη Γεωργία γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσ/νικης, και του Παιδαγωγικού τμήματος Ειδικής Αγωγής του Παν/μιου Θεσσαλίας, ενώ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.). Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση ενηλίκων ως συντονίστρια ομάδων γονέων, στην τυπική εκπαίδευση υποστηρίζοντας μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε πλαίσια παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και σε δομές παροχής υπηρεσιών θεραπείας και κοινωνικής αποκατάστασης σε άτομα που έχουν βιώσει επεισόδια ψύχωσης. Από το 2016 έως το 2018 εργάστηκε σε ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ ως επιστημονικά υπεύθυνη. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Δράμας και σχέσεις εξωτερικής συνεργασίας με Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και με εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε εργαζόμενους εταιρειών. Πυρήνας της δουλειάς της είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνίες και η ανάδειξη της πολυπλοκότητάς τους. Βασική της πεποίθηση είναι ότι η δια-δικτύωση και η προσωπική ανάπτυξη είναι εργαλεία κοινωνικής αλλαγής και χειραφέτησης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο είναι αυτογνωσιακό και θα μπορούσε να αφορά όποιον βρίσκεται σε κάποια μεταβατική κατάσταση της ζωής του.

ΣΚΟΠΟΣ

 Στο σεμινάριο αυτό στεκόμαστε αναστοχαστικά απέναντι στον τρόπο που λαμβάνουμε αποφάσεις. Μέσα από μια θεωρητική παρουσίαση της έννοιας της προσωπικής κρίσης, κάποιων μοντέλων λήψης απόφασης και από βιωματικές ασκήσεις ανοίγουμε χώρο για την ανάδυση νέων ερωτημάτων που στόχο έχουν τον επαναπροσανατολισμό και την επανεστίαση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

«Όταν ερχόμαστε στον κόσμο μπορούμε να γίνουμε τα πάντα, αλλά, για να γίνουμε κάτι πρέπει να εγκαταλείψουμε όλα εκείνα που θα μπορούσαμε να γίνουμε.»

Τόσο στις κοινωνικές όσο και στις προσωπικές μας κρίσεις πολύ συχνά το θέμα είναι η γρήγορη λήψη αποφάσεων. Το «γρήγορη» σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια προ- αποφασισμένη διαδικασία για τη λήψη απόφασης.

Τι σημαίνει να παίρνουμε αποφάσεις; Τι συμβαίνει όταν δεν παίρνουμε αποφάσεις; Ποιο είναι το δικό σας στυλ λήψης αποφάσεων; Κάτω από ποιες συνθήκες διαμορφώθηκε; Σε τι βαθμό εξυπηρετεί την καθημερινότητά σας; Σε τι βαθμό είναι βοηθητικό για σας όταν βρίσκεστε σε μια προσωπική κρίση;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

30 ευρώ (25 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας