Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

Η Εμπειρία του Κορονοϊού: Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση στο Σχολείο σε Περιόδους Κρίσης

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Παιδική & Εφηβική Ψυχολογία / Σχολή Γονέων

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Τσαγκαρλή Εβίτα, MSc Ψυχολόγος
Η Εβίτα Τσαγκαρλή σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών προσεγγίσεων και τεχνικών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2005 σε διάφορα κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια, όπως Ψυχιατρικές Κλινικές, σχολεία, Διεθνής ερυθρός σταυρός, ενώ δουλεύει ιδιωτικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παιδιά και εφήβους εδώ και 13 χρόνια. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, δάσκαλους, καθηγητές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδιάτρους, παιδοψυχιάτρους, όλων των ειδών ειδικότητες που ασχολούνται με παιδιά, εφήβους και γονείς.

ΣΚΟΠΟΣ

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε την έννοια της κρίσης και πως αυτή επηρεάζει το τρίπτυχο σχολείο, μαθητές και γονείς. Θα ανακαλύψουμε τις βασικές αρχές της παρέμβασης σε καταστάσεις κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον αλλά και το ρόλο της συμβουλευτικής και του σχολικού ψυχολόγου σε παρόμοιες καταστάσεις.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τα σχολικά συστήματα χρειάζεται να είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν όλα τα είδη κρίσεων, τόσο εκείνες που μπορούν να προβλέψουν όσο και εκείνες που δεν μπορούν. Η εμπειρία μας από τον κορονοϊό ανέδειξε πιο ευρέως την ανάγκη ενός σχεδίου διαχείρισης της κρίσης από το σχολείο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€ (30€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας