Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Σεξουαλικότητα & Άτομα με Αναπηρία

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Παπαχρήστου Χ. Άννα, Ψυχολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος
Η Άννα Παπαχρήστου ειναι Ψυχολόγος και Συστημική Θεραπεύτρια με μεταπττυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Έχει εργαστεί σε προγράμματα που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως "Βοήθεια στο Σπίτι", "Ένταξη Ρομά στην εκπαίδευση" κ.λπ. Παρείχε διαγνωστική αξιολόγηση σε παιδιά 6-16 ετών και συμβουλευτική στήριξη σε γονείς στα πλαίσια σχολών γονέων. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στο Σύλλογο συνδρόμου Down Ελλάδος παρέχοντας εκπαίδευση σε άτομα με σύνδρομο Down, συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειες τους, εποπτεία σε φοιτητές και εθελοντές, ενώ είναι Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Συλλόγου.

ΣΚΟΠΟΣ

Στο παρόν σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της ταυτότητας των ατόμων με αναπηρία, θα πραγματοποιηθεί η αποδυνάμωση των μύθων γύρω από τη σεξουαλικότητα, θα διερευνηθούν οι λόγοι της ακατάλληλης συμπεριφοράς, η κατάλληλη ηλικία έναρξης της σεξουαλικής εκπαίδευσης, οι μορφές της σεξουαλικής συμπεριφοράς, η κακοποίηση. Τέλος, θα δοθεί συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σεξουαλική εκπαίδευση ατόμων με νοητική ανεπάρκεια.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τα άτομα με αναπηρία έχουν διαμορφώσει μια αρνητική εικόνα για το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους. Παρόλα αυτά έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια όνειρα και προσδοκίες για την ανάπτυξη υγιών σεξουαλικών σχέσεων σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Η σωματική ανάπτυξη είναι κοινή για όλα τα άτομα με αναπηρία ανεξάρτητα από τα επιμέρους προβλήματα ή το δείκτη νοημοσύνης. Η σεξουαλική εκπαίδευση είναι μια διαδικασία ζωής, ακριβούς πληροφόρησης και διαμόρφωσης απόψεων και στάσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€ (30€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας