Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΛΤΑ 360
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Δημήτρης Παμπόρης / Executive Chef, Ekies All Senses Resort
Ένας chef που όλοι σέβονται, τόσο για τα μαγειρικά του προσόντα όσο και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Είναι βραβευμένος πολλάκις με το βραβείο γαστρονομίας "Χρυσός Σκούφος" από το Αθηνόραμα και με βραβεία FNL και ήταν ο πρώτος Έλληνας chef που ταξίδεψε στην Αυστρία μετά από την πρόσκληση του εστιατόριου Ikarus στο Σάλτσμπουργκ βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, το οποίο κάθε μήνα έχει και έναν καλεσμένο chef. O Δημήτρης Παμπόρης εργάσθηκε δίπλα στον φημισμένο chef Marc Haeberlin και το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Auberge de l’Ill, στο εστιατόριο Apocalypsis του Patmos Aktis και τώρα τον συναντάμε στο Ekies All Senses Resort στη Χαλκιδική, όπου δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα αναδεικνύοντας την ποιότητα και τη γεύση, καθώς και στο νέο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης “The Aficionados“.
Ιωάννης Πατέικας / Chef de cuisine, Ekies All Senses Resort
Ένας νέος ταλαντούχος chef, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2003. Σπούδασε τη μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα, και εργαζόμενος σε πολλά γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως το Apocalypsis του Patmos Aktis, τώρα συνεχίζει στο πλευρό του κ.Παμπόρη ως Chef de cuisine στο Ekies All Senses Resort.

Σε ποιους απευθύνεται

- Απόφοιτους τμημάτων Επισιτισμού 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
- Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Επισιτισμού
- Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους

Περιγραφή σεμιναρίου

 Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεπερνά τα όρια της κλασικής διετούς φοίτησης βασιζόμενο στην εκμάθηση των πλέον σύγχρονων τεχνικών και τάσεων στη γαστρονομία.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή γαστρονομία μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνης.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές πάνω στη μαγειρική τέχνη και επεξεργάζονται τις διαφορετικές κουλτούρες βασικών εδεσμάτων.

Οι σπουδαστές έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ερευνητικό πλαίσιο που θα προκύψει.

Θεματικές Ενότητες

  • Γνωριμία με τις σύγχρονες τεχνικές γαστρονομίας
  • Παρασκευές με τη μέθοδο sous-vide
  • Αφύγρανση και κρύο κάπνισμα
  • Ζελατινοποιήσεις - Espuma
  • Ώσμωση σε μορφή κενού αέρος (Vacuum)
  • Χρήση των πρώτων υλών μοριακής γαστρονομίας
  • Τεχνική κενού αέρος (Vacuum) σε roner
  • Ξηρός πάγος – instant ice creams
  • Degustation menu
  • Restaurant desserts
  • Food styling
  • Photo shooting, editorial & social media
  • Διεθνής γαστρονομία – Γεωγαστρονομία πρώτων υλών

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360° διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των καταρτιζομένων, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προγράμματος:

  • Vacuum
  • Pacojet
  • Thermomixer
  • Roner
  • Smokers
  • Blastchillers
  • Ice cream makers

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια:18 εβδομάδες | 10 ώρες / εβδομάδα. Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά τμήματα.

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Οι διεθνείς πιστοποιήσεις LRN προσφέρονται σε συνεργασία με την Dequals – αποκλειστικός αντιπρόσωπος του LRN για την Ελλάδα.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επίσης στις ακόλουθες δομές του ΚΔΒΜ Δέλτα 360: Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα, Χανιά, Ξάνθη, Βόλο.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.