Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μικροεκφράσεις προσώπου & ανίχνευση ψεύδους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία.

Η Αλεξάνδρα Κολέσνικ είναι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc Clinical and Community Psychology, University of East London), με κατευθύνσεις στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία, Γνωστική Θεραπεία και Θεραπεία Σχημάτων. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής/ General Hypnotherapy Standards Council).

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν να ανιχνεύουν το ψεύδος μέσα από τις μικροεκφράσεις του προσώπου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι άνθρωποι λένε πάντα την αλήθεια ακόμα κι όταν λένε ψέματα.

Το ανθρώπινο σώμα δεν ψεύδεται ποτέ, αντιθέτως, μας δείχνει πάντα τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συνομιλητή μας. Είναι εύκολο να διακρίνουμε τι σκέφτεται και τι εννοεί κάποιος αρκεί να τον παρατηρήσουμε λίγο πιο προσεκτικά.

Όταν κάποιος ψεύδεται εσκεμμένα, αυτό φαίνεται τόσο από την γλώσσα του σώματος, όσο και από τις μικροεκφράσεις του προσώπου που συνοδεύουν τα λεγόμενα του.

Πόσες φορές έχει συμβεί ερχόμενοι σε επαφή με κάποιον να έχουμε την εντύπωση ότι δεν είναι ειλικρινής απέναντί μας, μολονότι τίποτα δεν φαίνεται να δείχνει το αντίθετο;

Όμως επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τη «λογική» πορεία των πραγμάτων και να αγνοήσουμε αυτή την αίσθηση, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ εμπειρικά και ασυνείδητα λαμβάνουμε τα μηνύματα αυτά που υποδεικνύουν ότι ο άλλος ψεύδεται, επιλέγουμε να τα αγνοήσουμε, καθώς δεν είμαστε σε θέση να τα αποκωδικοποιήσουμε.

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας σε όλους τους τομείς -επαγγελματικούς, προσωπικούς κ.λπ.- αν μπορούσαμε να αναπτύξουμε με κάποιον τρόπο την ικανότητα να αναγνωρίζουμε αυτά τα κωδικοποιημένα μηνύματα.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες ανίχνευσης ψεύδους, τόσο μέσα από τις κινήσεις του σώματος, όσο από τις μικροεκφράσεις προσώπου!

Σε κάθε περίπτωση ψεύδους υπάρχουν ενδείξεις που προδίδουν το ψέμα. Όταν οι κινήσεις του σώματος και οι μικροεκφράσεις προσώπου δεν συμβαδίζουν με τα λεγόμενα του ατόμου. Αυτές οι ενδείξεις έχουν σύντομο χαρακτήρα και για αυτό τονλόγο απαιτούν προσοχή. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως έχουμε την ιδιότητα να διακρίνουμε αυτές τις λεπτομέρειες έως ένα συγκεκριμένο βαθμό ο καθένας.

Οποιοσδήποτε  μπορεί να εκπαιδευτεί στο να διακρίνει αυτές τις λεπτομέρειες, εφόσον το επιθυμεί και το θεωρεί χρήσιμο εργαλείο.
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν να ανιχνεύουν το ψεύδος μέσα από τις μικροεκφράσεις του προσώπου.

Εάν η γλώσσα του σώματος μπορεί να ελεγχθεί, οι μικροεκφράσεις προσώπου είναι ακούσιες και η εκπαίδευση πάνω στην αναγνώρισή τους επιτρέπει πιο αποδοτική ερμηνεία του συνομιλητή μας. 

Εμπεριέχεται βιωματική εκπαίδευση αναγνώρισης των μικροεκφράσεων προσώπου και της ανίχνευσης ψεύδους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές:

  • Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  • Στους συμμετέχοντες, μετά το πέρας του σεμιναρίου δίδεται πλούσιο υλικό σημειώσεων (Ολόκληρο το σεμινάριο).
  • Βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής

40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.