Κατηγορία:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Μικροεκφράσεις προσώπου & ανίχνευση ψεύδους

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία.
Η Αλεξάνδρα Κολέσνικ είναι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc Clinical and Community Psychology, University of East London), με κατευθύνσεις στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία, Γνωστική Θεραπεία και Θεραπεία Σχημάτων. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής/ General Hypnotherapy Standards Council).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν να ανιχνεύουν το ψεύδος μέσα από τις μικροεκφράσεις του προσώπου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οι άνθρωποι λένε πάντα την αλήθεια ακόμα κι όταν λένε ψέματα

 Το ανθρώπινο σώμα δεν ψεύδεται ποτέ, αντιθέτως, μας δείχνει πάντα τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συνομιλητή μας. Είναι εύκολο να διακρίνουμε τι σκέφτεται και τι εννοεί κάποιος αρκεί να τον παρατηρήσουμε λίγο πιο προσεκτικά.

Όταν κάποιος ψεύδεται εσκεμμένα, αυτό φαίνεται τόσο από την γλώσσα του σώματος, όσο και από τις μικροεκφράσεις του προσώπου που συνοδεύουν τα λεγόμενα του.

Πόσες φορές έχει συμβεί ερχόμενοι σε επαφή με κάποιον να έχουμε την εντύπωση ότι δεν είναι ειλικρινής απέναντί μας, μολονότι τίποτα δεν φαίνεται να δείχνει το αντίθετο;

Όμως επιλέγουμε να ακολουθήσουμε τη «λογική» πορεία των πραγμάτων και να αγνοήσουμε αυτή την αίσθηση, ενώ στο τέλος αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ εμπειρικά και ασυνείδητα λαμβάνουμε τα μηνύματα αυτά που υποδεικνύουν ότι ο άλλος ψεύδεται, επιλέγουμε να τα αγνοήσουμε, καθώς δεν είμαστε σε θέση να τα αποκωδικοποιήσουμε.

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή μας σε όλους τους τομείς -επαγγελματικούς, προσωπικούς κ.λπ.- αν μπορούσαμε να αναπτύξουμε με κάποιον τρόπο την ικανότητα να αναγνωρίζουμε αυτά τα κωδικοποιημένα μηνύματα.

Μπορούμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες ανίχνευσης ψεύδους, τόσο μέσα από τις κινήσεις του σώματος, όσο από τις μικροεκφράσεις προσώπου!

Σε κάθε περίπτωση ψεύδους υπάρχουν ενδείξεις που προδίδουν το ψέμα. Όταν οι κινήσεις του σώματος και οι μικροεκφράσεις προσώπου δεν συμβαδίζουν με τα λεγόμενα του ατόμου. Αυτές οι ενδείξεις έχουν σύντομο χαρακτήρα και για αυτό τον λόγο απαιτούν προσοχή. Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως έχουμε την ιδιότητα να διακρίνουμε αυτές τις λεπτομέρειες έως ένα συγκεκριμένο βαθμό ο καθένας.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εκπαιδευτεί στο να διακρίνει αυτές τις λεπτομέρειες, εφόσον το επιθυμεί και το θεωρεί χρήσιμο εργαλείο.

Εάν η γλώσσα του σώματος μπορεί να ελεγχθεί, οι μικροεκφράσεις προσώπου είναι ακούσιες και η εκπαίδευση πάνω στην αναγνώρισή τους επιτρέπει πιο αποδοτική ερμηνεία του συνομιλητή μας.

Εμπεριέχεται βιωματική εκπαίδευση αναγνώρισης των μικροεκφράσεων προσώπου και της ανίχνευσης ψεύδους.

Παροχές:

  •  Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  •  Στους συμμετέχοντες, μετά το πέρας του σεμιναρίου δίδεται πλούσιο υλικό σημειώσεων (Ολόκληρο το σεμινάριο) .
  •  Βεβαίωση παρακολούθησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 5 άτομα!

Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

  •  Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
  •  Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
  •  Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
  •  Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

40€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας