Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συναισθηματική Νοημοσύνη των Παιδιών

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Λιώτη Νίκη, Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Νίκη Λιώτη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει εξειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και ασχολείται με θέματα αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης, προγεννητικής φροντίδας και συμβουλευτικής γονέων. Ολοκλήρωσε το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά, εφήβους και ενήλικες ιδιωτικά στο γραφείο της, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ή μέσω skype για ανθρώπους που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης ή αδυνατούν να μετακινηθούν.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, φοιτητές, ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και σε οποιονδήποτε ασχολείται με παιδιά.

Σκοπός

Στόχοι του σεμιναρίου είναι τόσο η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της συναισθηματικής αγωγής, η εξοικείωση με τις τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους αποτελεσματικότερα όσο και η εισαγωγή και εξοικείωση με τεχνικές που θα καταστήσουν τη συνεργασία γονέων και παιδιών ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο ευχάριστη.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι βασικές αρχές της συναισθηματικής αγωγής και της ενσυναίσθησης αλλά και η εφαρμογή τους κατά την καθημερινή μας συνδιαλλαγή με τα παιδιά, μάς βοηθούν να μεγαλώσουμε παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη, που σέβονται και κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων αλλά και εκφράζουν τα δικά τους συναισθήματα με εποικοδομητικό τρόπο. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό πλαίσιο, ενήλικες και παιδιά μπορούν να διαμορφώσουν σχέσεις που βασίζονται στην αρμονική επικοινωνία, την ενσυναισθητική κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Θεματικές ενότητες:
• Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη
• Τα μοντέλα συναισθηματικής νοημοσύνης
• Δείχνοντας ενσυναίσθηση
• Βοηθώντας τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους
• Θυμός
• Φόβος
• Λύπη
• Δραστηριότητες για καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης
• Δραστηριότητες για διαχείριση των συναισθημάτων
• Συμπεράσματα – Συζήτηση

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ (30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.