Κατηγορία:
Οργάνωση & Διοίκηση, Logistics - Προμήθειες

e-Αποθήκη

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Οργάνωση & Διοίκηση, Logistics - Προμήθειες

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται κυρίως σε στελέχη επιχειρήσεων που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε τομείς σχετικούς με τη διαχείριση αποθήκης. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο εκπαιδευόμενος θα έχει αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το σχεδιασμό, την οργάνωση και την διαχείριση αποθηκευτικών συστημάτων, μέσα από εξελιγμένα συστήματα WMS (Warehouse Management Systems), συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό, στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης των επιχειρήσεων και οργανισμών.

ΣΚΟΠΟΣ

Η αποθήκη εξακολουθεί να διαδραματίζει βασικό ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού κάθε οργανισμού. Τα στελέχη που ασχολούνται με τα logistics μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την καλύτερη κατανόηση του τι ακριβώς συνεπάγεται αυτός ο ρόλος και πώς επηρεάζει άμεσα τις επιχειρήσεις στα πλαίσια των τεχνολογικών εφαρμογών που προσφέρονται σήμερα. Επειδή είναι ζωτικής σημασίας τα τελικά προϊόντα να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο κατανάλωσης, πολλές αποθήκες εξελίχθηκαν πέρα από τις απλές εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε συστήματα παροχής υπηρεσιών διαλογής και διανομής, ως κέντρα δηλαδή διασύνδεσης και μεταφόρτωσης.
Αυτό το σεμινάριο σχεδιάστηκε με βάση τα νέα εργαλεία που προσφέρει η πληροφορική τεχνολογία αλλά και τις πραγματικές γνώσεις και την εμπειρία του εκπαιδευτή, που αποκτήθηκαν μέσω πραγματικών περιπτώσεων. Θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε τις διαδικασίες αποθήκης στο σύνολό τους, δίδοντάς σας την ευκαιρία να σχεδιάσετε από την αρχή την αρχιτεκτονική ενός νέου συστήματος διαχείρισης (Warehouse Management System), διδάσκοντάς σας τις βασικές αρχές της αποθήκευσης και εξετάζοντας τόσο τις τρέχουσες προκλήσεις όσο και τις μελλοντικές προόδους που σχετίζονται με τη διαχείριση αποθήκης. Θα μάθετε αποτελεσματικές μεθόδους για την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες, τη διατήρηση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και τον μετριασμό των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Με την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, θα είστε οπλισμένοι με τις πολύτιμες και πρακτικές δεξιότητες που χρειάζεστε για να βελτιώσετε τόσο την προσωπική σας απόδοση ως διαχειριστή αποθήκης όσο και τη συνολική απόδοση της αποθήκης της εταιρείας σας ως αναπόσπαστο τμήμα της αλυσίδας εφοδιασμού. Θα γνωρίζετε πώς να αυξήσετε την αποδοτικότητα, την παραγωγικότητα, την ποιότητα και την ακρίβεια των διαδικασιών της αποθήκης σας. Θα κατανοήσετε βασικά στοιχεία, όπως την επιλογή της σωστής τεχνολογίας, εξοπλισμού αποθήκευσης και χειρισμού, καθώς και αποτελεσματικές μεθόδους διαχείρισης και αξιολόγησης του εργατικού δυναμικού. Θα κατανοήσετε επίσης τη σημασία της βελτίωσης της υγείας και της ασφάλειας και τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Και τελικά, θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε ευκαιρίες outsourcing για την αποτελεσματική λειτουργία των αποθηκών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Περιεχόμενα Σεμιναρίου
• Εισαγωγή στα συστήματα αποθήκευσης
• Lean Warehouse Management
• Γενικά περί συστημάτων WMS
• Αρχιτεκτονική συστημάτων WMS
• Ασκήσεις δημιουργίας συστημάτων WMS
• Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στα συστήματα αποθήκης
• e-Εργαλεία Διαχείρισης Αποθεμάτων
• e-Εργαλεία Διαχείρισης Ζήτησης
• Επίδειξη e-εφαρμογών στην διαχείριση αποθήκης
• Outsourcing

Μεθοδολογία Υλοποίησης Σεμιναρίου & Οπτικοακουστικά Μέσα
Πριν την έναρξη του προγράμματος ειδικά ερωτηματολόγια ανάλυσης αναγκών αποστέλλονται σε όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εξής στοιχείων:
• Ακαδημαϊκό Υπόβαθρο
• Επαγγελματική Εμπειρία στην προηγούμενη καριέρα
• Τρέχουσα θέση στην Επιχείρηση
• Προσδοκίες που επιθυμείτε να καλύψει το σεμινάριο
• Άλλες παρατηρήσεις σχετικά με την υλοποίηση του Σεμιναρίου

Παρατήρηση:
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προαπαιτεί γνώση της αγγλικής γλώσσας

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας