Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διατροφικές στάσεις και συμπεριφορές και Διατροφικές Διαταραχές

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Συντονίζει η ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Κ. Σιδέρη MSc, Kings College London, University of London

Σκοπός

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες όσον αφορά τις διατροφικές διαταραχές και το τι μπορεί να συμβολίζει η σχέση με το φαγητό – την επιθυμία ή την αδυναμία ελέγχου, τη συναισθηματική μας κατάσταση, την αντίληψη για τον εαυτό μας και για τους άλλους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εργαστήριο αυτό αφορά τις στάσεις και τις συμπεριφορές που παρουσιάζουμε σχετικά με το κομμάτι της διατροφής και της εικόνας που έχουμε για το σώμα μας αλλά επεκτείνεται και στο κλινικό μέρος, αυτό των διατροφικών διαταραχών. Κάθε εισήγηση έχει ενημερωτικό/εκπαιδευτικό χαρακτήρα χωρίς όμως να απουσιάζει και το βιωματικό κομμάτι μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Η ομάδα θα ασχοληθεί με την ενημέρωση και την εκπαίδευση σχετικά με τις διαταραχές διατροφής – ειδικότερα με την ψυχογενή ανορεξία, την ψυχογενή βουλιμία, τη διαταραχή υπερφαγίας, το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, την ορθορεξία και τη διαταραχή διατροφής μη προσδιοριζόμενη αλλιώς. Έμφαση όμως θα δοθεί επίσης και σε συμπεριφορές και στάσεις που, αν και δεν κρίνονται κλινικές, ωστόσο παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, π.χ. περιπτώσεις ατόμων που βρίσκονται σε μόνιμη δίαιτα ή που αδυνατούν να χάσουν βάρος ή που αδυνατούν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους.

Εργαστήριο διάρκειας 4 ωρών

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνίες: 8/2 και 22/2, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00μμ έως 21:00μμ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Εταιρείας διαπολιτισμικών σπουδών Λαμάχου 3, Πλάκα (στάση μετρό Σύνταγμα ή Ακρόπολη).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.