Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ημερίδα: οι κοινωνικές αποστάσεις & η διατήρηση της επικοινωνίας: η κοινωνικοποίηση των παιδιών στην εποχή του social distancing - πώς θα διατηρήσουμε την επικοινωνία & με τους άλλους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΙΩΡΟΥ (Φιλόλογος, Ψυχολόγος MSc Εφηβικής & Αναπτυξιακής Υγείας)

Περιγραφή σεμιναρίου

  • Διατήρηση των σημαντικών σχέσεων και προστασία του εαυτού
  • Nέοι τρόποι ικανοποιητικής σύνδεσης και κοινωνικοποίησης

Τα νέα δεδομένα της πανδημίας επέβαλαν τις κοινωνικές αποστάσεις. Η διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων και σχέσεων οικειότητας, όμως, είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους γονείς τόσο να εξηγήσουν στα παιδιά τους τη νέα πραγματικότητα όσο και να διατηρήσουν την επαφή και την επικοινωνία με τους αγαπημένους, τηρώντας παράλληλα τις αποστάσεις και κρατώντας ασφαλείς τον εαυτό και τους γύρω τους. Στο σεμινάριο αυτό θα δούμε ποιες τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για να κοινωνικοποιήσουν τα παιδιά τους όσο ισχύει αυτή η νέα συνθήκη αλλά και πώς να τους μιλήσουν για αυτή, να τα καθησυχάσουν και να τα μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους. Επίσης, πώς θα βρουν νέους τρόπους ικανοποιητικής επικοινωνίας με τους οικείους, πώς θα εκτιμούν περισσότερο τις στιγμές που μοιράζονται μαζί τους και πώς θα παραμείνουν συνδεδεμένοι σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μειώνοντας έτσι το άγχος και το στρες που αναμφίβολα υπάρχει.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σημείωση: Η ημερίδα προσφέρεται και για παρακολούθηση δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως χωρίς να παρακωλύεται ο βιωματικός της χαρακτήρας.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.