Κατηγορία:
Τουρισμός / Μαγειρική, Μαγειρική

ΚΑΠΝΙΣΜΑ & ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ CHEF

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Τουρισμός / Μαγειρική, Μαγειρική

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης
O Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης είναι μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας. Έχει πτυχίο Χημείας (2005), μεταπτυχιακό στη βιοφυσική χημεία (2007) και Διδακτορικό Χημείας (2013) από το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ. Έχει 25 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 50 συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Επίσης, συμμετείχε σε 1 Ευρωπαϊκό και 2 Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα. Τέλος, από το 2015 μέχρι και σήμερα διδάσκει το μάθημα «Προωθημένη Στατιστική» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (TEI-A). H ενασχόλησή του θα αφορά στην ερμηνεία χημικών και φυσικών φαινομένων στη μαγειρική, στο σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και στο υλικό των σεμιναρίων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Chef, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το κάπνισμα κάνει καλό! Λύστε την εξίσωση της μαρινάδας.
Κάπνισμα κρέατος χοιρινού, μοσχαριού, κοτόπουλου και λουκάνικου
Συνδυασμός τεχνικών Sous Vide & Καπνίσματος
Προετοιμασία κρεάτων για κάπνισμα (επιλογή μεταξύ μαρινάδας και άλμης, επιλογή κατάλληλης μαρινάδας και άλμης)
Προετοιμασία και παρασκευή λουκάνικου
Προετοιμασία και Παρασκευή αλλαντικών
Βιοχημεία και μικροβιολογία κρέατος
Χημικά φαινόμενα στην προετοιμασία και στο κάπνισμα
Θεωρία καπνίσματος, tips στους εκπαιδευόμενους
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Chef, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.

Στο σεμινάριο περιλαμβάνονται 6 πρακτικές εφαρμογές με συνταγές και παρουσίαση καπνίσματος σε φούρνο καπνίσματος.

Οι ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι παρακάτω:
Μαρινάρισμα σε κρέας και όσπρια
Κάπνισμα Κρεάτων
Παρασκευή Αλλαντικών & Λουκάνικων
Παρασκευή Καρυκευμάτων (Rubs)
Παρασκευή Μαρινάδων
Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, πίνακας με προτεινόμενους χρόνους και ποσότητες άλατος ανάλογα το τρόφιμο & 20 συνταγές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πιστοποίηση
Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.
*Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας