Σεμινάριο σε αίθουσα:
Οργάνωση & Διοίκηση, Επαγγελματική Ανάπτυξη, Management

Δημιουργική Αντιμετώπιση Προκλήσεων - Πώς να επιλύσετε πολύπλοκα προβλήματα με δημιουργικότητα

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV HELLAS

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Οργάνωση & Διοίκηση, Επαγγελματική Ανάπτυξη, Management

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ντίμης Μιχαηλίδης (Speaking and Workshops on Leadership, Creativity and Innovation)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Όλους όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν με αποτελεσματικό τρόπο τη δημιουργικότητα τους και τη δημιουργικότητα των συναδέλφων τους.
Σε διευθυντές και στελέχη που γνωρίζουν πως η καινοτομία έχει σημασία για τον οργανισμό τους και που αντιλαμβάνονται πως η καινοτομία επιτυγχάνεται μόνο με ανάπτυξη της δημιουργικότητας.

ΣΚΟΠΟΣ

Στο πέρας του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν:

  • Γνωρίσει μέθοδο δημιουργικής αντιμετώπισης προκλήσεων.
  • Εφαρμόσει μέθοδο δημιουργικής αντιμετώπισης προκλήσεων σε δική τους πρόκληση.
  • Γνωρίσει και εξασκήσει δημιουργική και κριτική σκέψη.
  • Γνωρίσει και εξασκήσει τεχνικές διερεύνησης και ορισμού προκλήσεων.
  • Γνωρίσει και εξασκήσει τεχνικές παραγωγής νέων ιδεών, όπως η ιδεοθύελλα (brainstorming) και όχι μόνο.
  • Γνωρίσει και εξασκήσει τρόπους ανάπτυξης και επιλογής λύσεων.
  • Γνωρίσει τρόπους παραγωγής πρωτοτύπων και εφαρμογής λύσεων.
  • Βιώσει τη δημιουργικότητα σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
  • Αναπτύξει τη προσωπική δημιουργικότητα τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Είναι πλέον αποδεκτό από ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες και πρακτικούς , πως η δημιουργικότητα αποτελεί σειρά δεξιοτήτων που όλοι οι άνθρωποι έχουν. Είναι επίσης αποδεκτό πως οι δεξιότητες αυτές διδάσκονται και μαθαίνονται, ώστε κάθε άτομο μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες αυτών. Μεγάλη σημασία έχει και η αναγνώριση πως η δημιουργικότητα δεν είναι απλά παραγωγή ιδεών, αλλά και προκαταρκτικά η καλή προετοιμασία για δημιουργική διερεύνηση και ορισμό προβλημάτων και στη συνέχεια η επεξεργασία και η υλοποίηση ευφάνταστων λύσεων.

Η συστηματική χρήση της δημιουργικής μεθόδου επιφέρει ουσιαστική αξία σε επιχειρήσεις, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα των οργανισμών να επιλύσουν προβλήματα με ευρηματικούς τρόπους. Βελτιώνει επίσης τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ικανοποίηση στην εργασία μέσω της συμμετοχής στη παραγωγή και εφαρμογή δημιουργικών λύσεων.

Το εργαστήρι αυτό παραθέτει βάσεις για αντιμετώπιση πολύπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σε θέματα στρατηγικής, οργάνωσης, υποκίνησης και κινητοποίησης ανθρώπων, φροντίδας πελατών, οργανωτικής αριστείας, Marketing και πολλών άλλων επιχειρηματικών θεμάτων.

Με καθοδήγηση του εισηγητή, οι συμμετέχοντες θα εργαστούν για επίλυση προκλήσεων είτε του δικού τους οργανισμού είτε γενικού ενδιαφέροντος, ώστε να έχουν βιώσει τη πρακτική της δημιουργικότητας.

Μεθοδολογία
Η προσέγγιση στη δημιουργική μέθοδο κάνει χρήση του μοντέλου I.D.E.A.P.S!™ (Investigate, Define, Envision, Appraise, Prototype, Start) που ορίζει συγκεκριμένα στάδια στην αντιμετώπιση προκλήσεων. Σε κάθε στάδιο εφαρμόζεται συστηματικά πρώτα η δημιουργική (αποκλίνουσα) σκέψη και στη συνέχεια η κριτική (συγκλίνουσα) σκέψη.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μαθαίνοντας τη μέθοδο να την εφαρμόσουν είτε σε δικές τους προκλήσεις/προβλήματα είτε σε μια πρόκληση γενικού ενδιαφέροντος.
Το πρόγραμμα έχει διαδραστικό χαρακτήρα με προσομοιώσεις, συμμετοχικές δραστηριότητες, ατομικές και ομαδικές ασκήσεις και πρωτότυπες παρουσιάσεις,

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας