Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Wine Seminar

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Σε ποιους απευθύνεται

Σε σπουδαστές και απόφοιτους του Τομέα Τουρισμού και Γαστρονομίας, αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου που θα ήθελαν να εργαστούν ως sommelier. Επίσης, απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις του κρασιού που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μυηθούν στον κόσμο του κρασιού!

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εντρυφήσουν σε βασικές και ξένες ποικιλίες. Να κατανοούν τις διαφορές ανάμεσα στις εληνικές ποικιλίες των διαφορετικών γεωγραφικών ζωνών, π.χ. Ασύρτικο Σαντορίνης και Ασύρτικο Βορείου Ελλάδος και στις ξένες ποικιλίες των διαφορετικών χωρών, όπως π.χ. Μerlot Γαλλίας και Μerlot Καλιφόρνιας.

Με το πέρας του προγράμματος να γνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες το άνοιγμα μπουκαλιού και το σωστό σερβίρισμα, καθώς και τις βασικές αρχές Marketing.

Και τέλος, το πιο βασικό απ΄όλα στο χώρο του κρασιού να είναι σε θέση να κάνουν food & wine pairing.

Με τη συμμετοχή σου πιστοποιείσαι από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Ε.ΣΥ.Δ. και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων ΕΛ.ΙΝ.Π.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Ένα πλήρες, διαδραστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης σχετικά με το κρασί που βασίζεται στους κάτωθι βασικούς άξονες:

  • 20 ώρες Food & Wine pairing
  • Τυριά, Αλλαντικά, Ψάρι, Κρέας, Ζυμαρικά & Pizza, Ριζότo, Σούπες & Wine Killers!
  • Τεχνικές οινοποίησης
  • Γευσιγνωσία σε πάνω από εκατό ετικέτες
  • Ποιες είναι οι γεωγραφικές ζώνες της Ελλάδας στο κρασί; Τι ισχύει για τις τοποποικιλίες τους;
  • Masterclasses ελληνικών και ξένων ποικιλιών
  • Σερβίρισμα κρασιού
  • Χρήση Coravin
  • Marketing κρασιού

Το σεμινάριο αποτελείται από τις παρακάτω διδακτικές ενότητες:
Basic Core: Αμπελουργία, Οινοποίηση, Τύποι κρασιού, Οινοπαραγωγικές ζώνες και χαρακτηριστικά, Food Pairing και Γευσιγνωσία σε βασικές γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.
Sommelierie: Service και τεχνικές σερβιρίσματος, Μεταγγίσεις κρασιού & χρήση coravin, Masterclass σε βασικές γηγενείς ποικιλίες, Food & Wine Pairing με ιδιαίτερους συνδυασμούς (σούπες, ζεστά και κρύα ορεκτικά, κρέας, ψάρι, διεθνείς κουζίνες).
Sales & Marketing: Κύκλος εργασιών οινοποιείου, Εμφιάλωση – Ετικέτα – Τυποποίηση, Κοστολόγηση & Τιμολόγηση, Ho.Re.Ca και χονδρεμπόριο οίνου, Διαπραγματεύσεις στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης προβλέπονται επισκέψεις σε οινοποιείο, κάβα, wine bar και σχετική έκθεση οίνου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πιστοποιήσεις

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

*Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.