Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Όλα γύρω από τον Άρτο

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

ΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Executive Pastry Chef

Σε ποιους απευθύνεται

Όλοι όσοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και την τεχνική τους στα αρτοπαρασκευάσματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο το οποίο δίνει βάση στην έμπρακτη εργαστηριακή εμπειρία που λαμβάνει χώρα στα εργαστήρια της Etoile.

Σκοπός

Στόχος είναι να αναλύσουμε τις βασικές τεχνικές, τη χημεία και τις προκαταλήψεις που αφορούν τοψωμί και να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας μέσα στη ζύμη για να πειραματιστούμε στο εργαστήριο. Μέσα σε ένα Σεμινάριο 25 ωρών θα παρασκευάσουμε μεγάλη ποικιλία από είδη άρτου: ξεκινώντας από τον άρτο χωριάτικο και ολικής, το καλαμποκόψωμο και τα κριτσίνια, θα περάσουμε στον άρτο Γερμανίας, την μπαγκέτα το κουλούρι και το κις λορέν, την λαγάνα, το βασιλόψωμο και το μπριός μέχρι τον άρτο πολυτελείας, το τσουρέκι, το ελαιόψωμο, την μαργαρίτα και την τσιάπατα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Για να φτιάξει κανείς καλό ψωμί, δεν αρκεί η γνώση αλλά είναι απαραίτητη και η εξειδικευμένη τεχνική. Οι άνθρωποι έφτιαχναν ψωμί πολύ πριν ανακαλύψουν την τεχνολογία, σήμερα όμως πολλοί θεωρούμε τη συμπεριφορά της ζύμης άλυτο μυστήριο. Στο Σεμινάριο «Όλα για τον Άρτο» θα εντρυφήσουμε στα μυστικά της ζύμης και θα μάθουμε όλα όσα χρειάζεται κανείς για να δημιουργήσει με επιτυχία και μαεστρία κάθε είδος αρτοπαρασκευάσματος.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΙΣΧΥΕΙ 30% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΙΙΕΚ ETOILE

Σε όλα τα προγράμματα της Etoile παρέχεται πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ2) της Σχολής.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.