Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η Τέχνη της Ευτυχίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Πέγκυ Καραγιάννη, Ψυχολόγος, ΜSc Ενταξιακή και Ειδική Αγωγή
Η Καραγιάννη Δέσποινα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου με τίτλο "MSc Inclusive and Special Education". Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια σε Κέντρα δια Βίου Μάθησης και Σχολές Γονέων, όπως επίσης και επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην Ελληνική Αστυνομία, σε φορείς με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με άτομα με αναπηρίες, με πρόσφυγες και με ψυχιατρικούς ασθενείς. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες.

Σκοπός

Ο στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η κατανόηση της ευτυχίας, οι παράγοντες που συμβάλλου σε μια ευτυχισμένη ζωή και η μελέτη του Δανέζικου τρόπου ζωής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τι είναι η ευτυχία; Τι με κάνει ευτυχισμένο; Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν σε μια ευτυχισμένη ζωή; Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος; Δεν υπάρχει σαφής ορισμός της ευτυχίας, υπάρχουν όμως παράγοντες που μας βοηθάνε να αποκτήσουμε ευτυχισμένες στιγμές. Η ευτυχία είναι μια πολυδιάστατη έννοια και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και έρευνας από πολλούς ανθρώπους ανά τους αιώνες ούτως ώστε να γίνει κατανοητή τόσο η σημασία της όσο ο ρόλος της στην ψυχολογία και την ζωή των ανθρώπων. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της είναι ότι διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές. Είναι μια λέξη που ακόμα κι όταν απλά την αναφέρεις, πλημμυρίζει η καρδιά σου με όμορφα συναισθήματα.

Βασισμένοι στο Best seller του Μ. Βάϊκινγκ: "Το βιβίο του Hygge- Ο Δανέζικος Τρόπος να Ζεις Καλά" θα απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα και θα ανακαλύψουμε την δική μας ευτυχία.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν
1. Κατανόηση της ευτυχίας
2. Παράγοντες που συμβάλλουν στην ευτυχία
3. Τεχνικές χαλάρωσης
4. Ο Δανέζικος τρόπος ζωής

Πληροφορίες συμμετοχής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35€
30€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.