Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Όρια στις Σχέσεις

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Κουτζαμάνης είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και συνιδρυτής των Μαθημάτων Ζωής. Ξεκίνησε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον τομέα της συμβουλευτικής και έλαβε πιστοποίηση στη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Stonebridge College. To ενδιαφέρον του για τη διαπαιδαγώγηση που λαμβάνουν τα αγόρια γεννήθηκε μέσα από τη δουλειά του με το πένθος και τον οδήγησε σε περεταίρω συνέχιση των σπουδών του στο πεδίο της συμβουλευτικής ζεύγους και της οικογένειας. (Glasgow Caledonian University). Εκπαιδεύεται ως συνθετικός θεραπευτής στο Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων. Συντονίζει ομάδες γονέων σε σχολεία στα Νότια Προάστια της Αθήνας και συνεργάζεται με την ΑΜΚΕ Karkinaki στην υποστήριξη γονέων που τα παιδιά τους νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο. Ασκεί επί χρόνια τον εθελοντισμό σε σχολεία, νοσοκομεία, συλλόγους και οργανισμούς. Αρθογραφεί στο διαδίκτυο σε θέματα που αφορούν τη ψυχική υγεία των αντρών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Νέα ζευγάρια, διαζευγμένα άτομα. Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Οικογενειακούς Συμβούλους. Κοινό που επιθυμεί την καλύτερη αντιμετώπιση των σχέσεων του

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Υπάρχει μια σημαντική διαδικασία που βοηθά τους ανθρώπους να έχουν καλή σχέση με τον εαυτό τους, τους σημαντικούς άλλους και τον κοινωνικό τους περίγυρο. Αυτή η διαδικασία είναι η οριοθέτηση. Οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας δίνουν μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι η απουσία της οριοθέτησης γεννά σημαντικά προβλήματα στην ευζωία του ανθρώπου και στις σχέσεις του με τους άλλους. Το σεμινάριο αυτό επιχειρεί να διαλύσει τους μύθους που σχετίζονται με την οριοθέτηση, θέτει τις βάσεις για την σωστή αντίληψη των ορίων και βοηθά με πρακτικούς τρόπους μέσω παραδειγμάτων για την άσκηση των ορίων. Τέλος, παρέχει σημαντικά εργαλεία μείωσης του άγχους και των ενοχών συναισθήματα που κατεξοχήν συνδέονται με την οριοθέτηση και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 18:00-19:30
Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Τι είναι όριο; Τι εμπεριέχει η οριοθέτηση, Μύθοι γύρω από τα όρια

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 18:00-19:30
Β ΕΝΟΤΗΤΑ: Εσωτερικά χαρακτηριστικά και οριοθέτηση , Προσωπικές αξίες και οριοθέτηση, Εξωτερική δράση και οριοθέτηση

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 18:00-19:30
Γ ΕΝΟΤΗΤΑ: Η πατρική οικογένεια και τα όρια, Οι ερωτικές σχέσεις και τα όρια, Οι επαγγελματικές σχέσεις και τα όρια, Παιδιά και οριοθέτηση

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα λογικά όρια είναι απόδειξη αγάπης τόσο ως προς τον εαυτό μας όσο και προς τους ανθρώπους που νοιαζόμαστε. Οι άνθρωποι αισθανόμαστε ασφάλεια μέσα στα όρια με την προϋπόθεση ότι αυτά δεν είναι άκαμπτα, συμβαδίζουν με την εποχή την οποία ζούμε, είναι συνεργατικά, σαφή και ξεκάθαρα. Η οριοθέτηση μας βοηθά να ενηλικιωθούμε αλλά και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ωριμάσουν συναισθηματικά και πνευματικά. Είναι πράξη αγάπης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δίδεται Βεβαίωση συμμετοχής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4,5 ΩΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

60€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας