Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

H Θεατρική Αγωγή στη συνεκπαίδευση των παιδιών με και χωρίς αναπηρία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EMPLOY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Δρ. Γιαγκάζογλου Παρασκευή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Α.Π.Θ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση των διαφόρων μορφών αναπηρίας μέσα από την εφαρμογή θεατρικών τεχνικών. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, θεατρολόγους κ.α. που ενδιαφέρονται να εντάξουν τις θεατρικές τεχνικές στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να διδάξουν με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο την αποδοχή και κατανόηση της αναπηρίας. Τέλος, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να κατανοήσουν πως μπορούν να διαμορφώσουν τις πεποιθήσεις τις δικές τους και των άλλων, μέσα από τα παιχνίδια έκφρασης.

Σκοπός

Σκοπός της συγκεκριμένης επιμόρφωσης είναι οι συμμετέχοντες να καταφέρουν να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης με τη χρήση θεατρικών τεχνικών, και ψυχοκινητικών δραστηριοτήτων. Στόχος των προγραμμάτων που θα εκπαιδευτούν να σχεδιάζουν είναι η προαγωγή ιδεών και συναισθημάτων όπως η φροντίδα, η κατανόηση, η αλληλοβοήθεια και οι αρμονικές σχέσεις με τους άλλους, ώστε να εκπαιδεύσουν τα μικρά παιδιά να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθήματα τους. Σκοπός του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να αναδείξει τη δύναμη της τέχνης του θεάτρου και του λόγου στην κατανόηση και αποδοχή της αναπηρίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες:
α. να αναγνωρίζουν στα παιδιά τις διαφορετικές μορφές αναπηρίας και αναπτυξιακών διαταραχών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
β. να εκπαιδευτούν στην εφαρμογή θεατρικών τεχνικών και διαδραστικών δραστηριότητων που μπορούν να οδηγήσουν στην κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας ή της αναπηρίας.
γ. να είναι σε θέση να δημιουργούν και να εφαρμόζουν κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης με τη χρήση θεατρικών τεχνικών.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ώρες: 10:00 - 10:30 - 15:00 - 15:30

Προεγγραφές έως 28/11/2019.

Κόστος Συμμετοχής

55€
45€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.