Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πρόγραμμα επαγγελματικής εμπειρίας 200 ωρών, για προπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ψυχής Σημείον - Χώρος Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αιμιλία Κουρή, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, BSc Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια συνθετικής προσέγγισης

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας που επιθυμούν να έρθουν σε τριβή με το αντικείμενο και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με μία επαγγελματική εμπειρία σε ψυχοθεραπευτικό – συμβουλευτικό χώρο. Πρόκειται για μία πολυμορφική εμπειρία, που απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν να δουλέψουν ως ιδιώτες, στο πεδίο της ψυχοθεραπείας. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται, οφείλουν να έχουν ενημερωθεί από τη σχολή τους για το αν το παρόν πρόγραμμα αναγνωρίζεται ή όχι σαν πρακτική. Το «Ψυχής Σημείον» δεν φέρει καμία ευθύνη. Ακόμα και αν δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως πρακτική, μπορεί να αποτελέσει για εσάς ένα επιπλέον εφόδιο για το βιογραφικό σας, μαζί με την συστατική επιστολή που θα σας δοθεί!

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές Ψυχολογίας/BSc που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν κυρίως με την Ψυχοθεραπεία και να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακό πάνω σε αυτή. Ο αριθμός περιορίζεται αυστηρά σε 5 άτομα για την καλύτερη αποδοτικότητα των συναντήσεων, και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα:
Α) Εξοικείωση τους με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή και με τον επαγγελματικό χώρο.
Β) Προσφέρεται η ευκαιρία συζήτησης πραγματικών περιστατικών (case studies) και η ανάλυση συνεδριών. Αυτό θα περιλαμβάνει κυρίως συζήτηση σχετικά με περιπτώσεις θεραπευόμενων (case studies) και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί o εκπαιδευόμενος να είναι παρόν στη συνεδρία ή να κάνει εκείνος συνεδρία ως θεραπευτής. Συνεπώς, πρόκειται για ένα πολύ καλό επίπεδο επαγγελματικής εξοικείωσης, που σχετίζεται άμεσα με την φύση της δουλειάς του ψυχολόγου/ ψυχοθεραπευτή/συμβούλου. Σχετικά βιωματικά role playing θα συμπεριληφθούν και θα αφιερωθούν ώρες ώστε να πραγματοποιήσουν με την εισηγήτρια συνεδρίες (role playing) εναλλάσσοντας ρόλους θεραπευτή-θεραπευόμενου ώστε να ενισχυθεί η ενσυναίσθηση.
Γ) Θα μάθει για την ψυχολογική αξιολόγηση και συνέντευξη θεραπευόμενων. Πώς γίνεται, τι προσέχουμε, τι ερωτήσεις πρέπει να περιλαμβάνει η φόρμα αξιολόγησης, ποιοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν, κλπ.
Δ) Θα συζητηθεί το περιεχόμενο του DSM-V, αλλά και το πώς μπορεί να μας φανεί χρήσιμο. Πότε το χρησιμοποιούμε και πότε κάνουμε παραπομπή σε ψυχίατρο τον εξεταζόμενο/θεραπευόμενο. Θα λάβουν χώρα κάποια σεμινάρια για ψυχωσικές διαταραχές.
Γ) θα δοθούν αναλυτικές κατευθυντήριες σχετικά με τον τομέα της ψυχοθεραπείας, ώστε να ανακαλύψουν οι εκπαιδευόμενοι την κλίση τους όσον αφορά στην προσέγγιση που επιθυμούν να ακολουθήσουν!
Ε) Στο τέλος θα παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης και συστατική επιστολή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: Νοέμβριος 2019 – Μάιος 2020

Η έναρξη του προγράμματος λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και η διάρκεια είναι μέχρι τον Μάιο 2020 (7 μήνες).
Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 09.00 – 13.00. Μόνο σε κάποιες περιπτώσεις λόγω αργιών, θα υπάρξουν αναπληρώσεις ημέρα Τετάρτη, ίδιο ωράριο.
Η πρώτη δόση (του Νοεμβρίου), δίνεται με την εγγραφή σας.

Πληροφορίες συμμετοχής:
Ολιγομελή τμήματα
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης & συστατική επιστολή

Κόστος Συμμετοχής

150€/μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.