Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση στην Συμβουλευτική Πένθους & Απώλειας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Νάνσυ Ψημενάτου είναι συνθετική θεραπεύτρια, επόπτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια των Μαθημάτων Ζωής. Μετά την αποφοίτησή της από το Ελληνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε πρόγραμμα σπουδών στη Ψυχολογία, ακολούθησε πρόγραμμα στη Συμβουλευτική (CPCAB). Συνέχισε τις σπουδές της σε θέματα που αφορούν τη συμβουλευτική πένθους και τη θεραπεία Gestalt (Stonebridge College). Ολοκλήρωσε B.A (Hons) στη Συνθετική θεραπεία (Middlesex University) και έλαβε πιστοποίηση εποπτείας συμβούλων ψυχικής υγείας (COSCA). Η πιο πρόσφατη εκπαίδευση της αφορά την Εκπαίδευση ενηλίκων και τη διαχείριση του συναισθηματικού και ψυχικού τραύματος στο ΕΚΠΑ. Διδάσκει σε επιμορφωτικά σεμινάρια μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα Web Seminars με θέμα «Η συμβουλευτική πένθους και απώλειας» αλλά και δια ζώσης σε θέματα που αφορούν τη ψυχική υγεία, τη συμβουλευτική και την αυτογνωσία.

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχολόγους - Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχιάτρους
Εκπαιδευτικούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Φροντιστές & Νοσηλευτές, Φοιτητές Ιατρικής
Εθελοντές ΜΚΟ που έρχονται σε επαφή με την ανθρώπινη απώλεια,Συλλόγους ασθενών

Περιγραφή σεμιναρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η
Στην πρώτη ενότητα θα μάθουμε τι είναι Συμβουλευτική πένθους και πόσο διαφέρει από τη θεραπεία πένθους. Θα αναλυθούν τα επικρατέστερα μοντέλα στη θεραπεία του πένθους.

ΕΝΟΤΗΤΑ 2η
Στην δεύτερη ενότητα θα εστιάσουμε στους λειτουργικούς τρόπους δημιουργίας του κατάλληλου περιβάλλοντος μέσα στη συνεδρία. Η θεραπευτική συμμαχία και η ενστάλαξη ελπίδας είναι τομείς που θα αναπτύξουμε συνδέοντας τους με τις απαραίτητες ερωτήσεις που χρειάζεται να γίνουν μέσα στη συνεδρία.

ΕΝΟΤΗΤΑ 3η 
Στην τρίτη ενότητα θα μιλήσουμε για τις φάσεις της συμβουλευτικής πένθους, τις τεχνικές μέσα στη συνεδρία αλλά και την σπουδαιότητα που έχουν οι γιορτές και οι επέτειοι. Θα διδαχθούν παράλληλα οι πιο αποτελεσματικές βιωματικές ασκήσεις.

ΕΝΟΤΗΤΑ 4η 
Στην 4η ενότητα θα δουλέψουμε πάνω στις διαφορές που έχουν τα φύλα κατά το θρήνο. Οι επιπλοκές του πένθους και η σημασία της παραπομπής θα κλείσουν αυτήν την ενότητα.

ΕΝΟΤΗΤΑ 5η
Στην τελευταία ενότητα θα επικεντρωθούμε στη συνθετική δουλειά με το πένθος και θα τη συνδέσουμε με την αξία της προσωπικής θεραπείας και εποπτείας. Η ανάλυση περιστατικού και το role playing θα κλείσουν την ενότητα. Σε αυτήν την ενότητα επίσης περιλαμβάνονται και παραδείγματα για την κατανόηση του κώδικα δεοντολογίας της συμβουλευτικής πένθους.

*Όλες οι ενότητες περιλαμβάνουν: Βίντεο, γραπτές ασκήσεις, βιωματικές ασκήσεις , εκμάθηση τεχνικών που σχετίζονται με τη διαχείριση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες κατά την διάρκεια σημαντικών απωλειών. Τέτοια θέματα αφορούν τη διαχείριση θυμού, τη διαχείριση άγχους και τις τεχνικές χαλάρωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η - Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 10:00-13:00
ΕΝΟΤΗΤΑ 2η - Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 10:00-13:00
ΕΝΟΤΗΤΑ 3η - Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 10:00-13:00
ΕΝΟΤΗΤΑ 4η - Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 10:00-13:00
EΝΟΤΗΤΑ 5η - Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 10:00-13:00

Πληροφορίες συμμετοχής

ΚΟΣΤΟΣ: 480€ (ΔΙΔΕΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 80€ σε ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΩΣ 13/12/19)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ώρες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση αποκλειστικά με συμμετοχή LIVE την ώρα διεξαγωγής του. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση δεν προσφέρεται για παρακολούθηση On Demand
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 15 ΩΡΕΣ

 Παρέχονται:
-ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ για το e-learning η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή.
-ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ απο τον κύριο φορέα της εκπαίδευσης "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ" η οποία σας αποστέλλεται ταχυδρομικά

Κόστος Συμμετοχής

(Βλ. Πληροφορίες Συμμετοχής)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.