Κατηγορία:
Design/Photo/Video/ Audio, Φωτογραφία

Ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
AKTO - Art & Design
ΑΘΗΝΑ
29/10/2021
21 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γιάννης Γιαννακόπουλος, Φωτογράφος
Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1968. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες και Φωτογραφία M.A. Middlesex University of London. Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και από το 2009 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχοντας την ευθύνη της επικοινωνίας των ΓτΚ, επίσης μέλος της Ελληνικής Ένωσης Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ). Από το 1993 είναι Δάσκαλος Φωτογραφίας στον ΑΚΤΟ, υπεύθυνος καθηγητής του φωτογραφικού τμήματος του Δήμου Αλίμου και ιδρυτής της Φωτογραφικής ομάδας METAPOLIS. Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Γοητευμένος από τη φωτογραφία δρόμου (street photography), δουλεύει ως ελεύθερος ρεπόρτερ για περιοδικά και εφημερίδες. Αναζητώντας την φωτογραφική αλήθεια ταξιδεύει από το 1999 σε Γιουγκοσλαβία (Βελιγράδι), Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία, Αλγερία, Νέα Ορλεάνη, Ινδία, Λωρίδα της Γάζας, Γροιλανδία (Βόρειο Πόλο), Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Αμαζόνιο. Ως μέλος των Γιατρών του Κόσμου έχει λάβει μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε όλη την υφήλιο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το εργαστήριο Α/Μ φωτογραφίας του ΑΚΤΟ απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τη γοητεία της αναλογικής φωτογραφίας με φιλμ μέσω της τεχνικής στη λήψη, της διαδικασίας εμφάνισης του φιλμ και της εκτύπωσης στο σκοτεινό θάλαμο.

Τόσο η λειτουργία, όσο και η δομή των μαθημάτων του εργαστηρίου στηρίζονται στην αξιοποίηση και την έκφραση των δημιουργικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σ’ αυτό που ονομάζουμε αναλογική φωτογραφία.

Ξεκινώντας από τη γνωριμία με τη φωτογραφική μηχανή και τη θεωρία της φωτογραφίας, θα περάσουμε στην πρακτική εφαρμογή με φωτογραφίσεις σε εξωτερικό χώρο. Αφού ολοκληρώσουμε το πρακτικό κομμάτι με τη φωτογραφική μηχανή, θα περάσουμε στη διαδικασία εμφάνισης των φιλμ και τέλος στην εκτύπωση των επιλεγμένων φωτογραφιών.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου
1ο μάθημα
Θεωρία & τεχνική της φωτογραφικής μηχανής.
2ο μάθημα
Φωτογράφιση με φιλμ 100 Asa.
3ο μάθημα
Φωτογράφιση με φιλμ 400 Asa.
4ο μάθημα
Εμφάνιση Φιλμ.
5ο μάθημα
Εμφάνιση Φιλμ – Εκτύπωση Contact.
6ο μάθημα
Εκτύπωση επιλεγμένων φωτογραφιών.
7ο μάθημα
Εκτύπωση επιλεγμένων φωτογραφιών

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας