Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά, Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

Σκύλοι- Βοηθοί για Παιδιά με Αυτισμό: Θεωρία & Πρακτική

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά, Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Πετρόπουλος Αναγνώστης, Εκπαιδευτής Σκύλων, Ειδικευμένος σε Σκύλους-Βοηθούς για Παιδιά με Αυτισμό
Ο Πετρόπουλος Αναγνώστης είναι απόφοιτος του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος της Θεσσαλονίκης. Φοίτησε μέσω του Προγράμματος Erasmus στην Κτηνιατρική σχολή του University of Surrey της Αγγλίας. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του πάνω στην εκπαίδευση των σκύλων και αργότερα ειδικεύτηκε πάνω στους σκύλους βοηθούς για παιδιά με αυτισμό στην ΜΚΟ "My Canine Companion" στο Cork της Ιρλανδίας, με την οποία βρίσκεται σε συνεργασία. Το 2018 ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης σκύλων βοηθών για παιδιά με αυτισμό στην Ελλάδα. Ο Αναγνώστης παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια ειδικής αγωγής και συμμετέχει σε εθελοντικά προγράμματα για Άτομα με Αναπηρίες. Είναι ένα ευαισθητοποιημένο άτομο με πάθος και αγάπη ως προς τα άτομα με αναπηρίες, καθώς και τα ζώα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτές σκύλων που θα ήθελαν επιπρόσθετη γνώση πάνω στην σχέση σκύλου- παιδιού με αυτισμό, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Επίσης σε φοιτητές, αλλά και σε άμεσα ενδιαφερόμενους (γονείς, συγγενείς ατόμων στο φάσμα).

ΣΚΟΠΟΣ

Το σεμινάριο αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε:
• Tι είναι σκύλοι βοηθοί και τι κατηγορίες υπάρχουν;
• Tι είναι ο αυτισμός & πώς αυτά τα παιδιά στο φάσμα αντιλαμβάνονται τον κόσμο σε σχέση με ένα άτομο τυπικής ανάπτυξης;
• Ποια είναι η διαδικασία της εκπαίδευσης του σκύλου βοηθού;
• Πώς ένας σκύλος βοηθός μπορεί να αλλάξει την ζωή του παιδιού με αυτισμό και της οικογενείας του;

Μέρος του σεμιναρίου θα είναι βιωματικό πηγαίνοντας βόλτα με έναν εκπαιδευόμενο σκύλο βοηθό για παιδιά με αυτισμό, παράλληλα με την εκπαίδευση στην διαδικασία που λαμβάνει χώρα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η σχέση μεταξύ του παιδιού με αυτισμό και του σκύλου βοηθού είναι αδιαμφισβήτητα κάτι μοναδικό διότι επικοινωνούν με τον δικό τους τρόπο χωρίς να χρειάζονται λόγια. Ο σκύλος βοηθός δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος και δεν είναι απλά ένα κατοικίδιο – είναι ένας σκύλος ήρωας! Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να καλύψει τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά- πόσο μάλλον όταν αυτό βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Αυτό που ξεχωρίζει το σκύλο βοηθό όμως, είναι η τρομερή του διαίσθηση για τις εναλλαγές στην διάθεση του παιδιού και η ικανότητα του, μέσω της εκπαίδευσής του, να λειτουργεί ως κατευναστικός παράγοντας κατά τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης κρίσης του παιδιού με αυτισμό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

40 ευρώ (35 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας