Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η ψυχοθεραπεία με τα παιδιά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο αρχήΖΩ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Η Μαρία Κωνσταντινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέχρι τα 8 της χρόνια. Κατόπιν έζησε στο Βερολίνο μέχρι τα 13 της. Σπούδασε Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στη Συμβουλευτική Ψυχολογία καθώς και στην ψυχοθεραπεία με άμμο (Sandplay therapy και Sandtray therapy). Επιπλέον μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική αγωγή, με έμφαση στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Εκπαιδεύτηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Σχολών Γονέων της Μαρίας Χουρδάκη στην εκπαίδευση και τον συντονισμό Σχολών Γονέων. Ακολούθησαν μετεκπαιδεύσεις στη Διαχείριση Προβλημάτων της Σχολικής Τάξης, στις Σύγχρονες προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση Μαθητών με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, στο Ειδικό Πρόγραμμα Παρέμβασης βασισμένο στο Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης, στα Βασικά εργαλεία για την διαχείριση συμπεριφοράς στο Σχολείο και την παράλληλη στήριξη μαθητών στο σχολικό πλαίσιο. Έχει παρακολουθήσει ετήσιο σεμινάριο εκπαίδευσης στην Ομαδική Ανάλυση, κατέχει επάρκεια χορήγησης του Αθηνά-τεστ (Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης) και του Ερωτηματολογίου Δια-προσωπικής και Ενδο-προσωπικής Προσαρμογής Παιδιών και Εφήβων (ΕΔΕΠΠΕ). Έχει συμμετάσχει στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη Διάδοση των Τ.Π.Ε στην εκπαίδευση, με τίτλο ''Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε'' και είναι ομότιμο μέλος του του Συλλόγου Ελλήνων Ενήλικων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ. Έχει σπουδάσει υποκριτική θεάτρου και έχει ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και τις παιδικές ομάδες θεάτρου.Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, την Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση και ως προς την προσωπική της ανάπτυξη, έχει κάνει 11 χρόνια ψυχοθεραπεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων και ως ειδική παιδαγωγός σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ενώ παράλληλα συντονίζει ομάδες γονέων. Οργανώνει ομάδες θεατρικού παιχνιδιού δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συναισθηματική αγωγή και ανάπτυξη των παιδιών. Διατηρεί το ιδιωτικό ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο στην Ηλιούπολη αρχήΖΩ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ψυχοθεραπευτές, αλλά και σε όποιον εργάζεται με παιδιά και θέλει να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τα θεραπευτικά εργαλεία και τη χρήση τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο έχει καθαρά βιωματικό χαραχτήρα. Στόχος του είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν αρκετές από τις τεχνικές αλλά και τα εργαλεία με τα οποια δουλεύουμε με τα παιδιά στην ψυχοθεραπεία, και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Στην ψυχοθεραπεία με τα παιδιά είναι απαραίτητη η γνώση τεχνικών μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης, της κατασκευής και των διαφόρων και διαφορετικών υλικών. Πέρα από τη γώση των τεχνικών και τη χρήση τους όμως, απαραίτητο για κάθε θεραπευτή που δουλεύει με παιδιά και εφήβους είναι να γνωρίζει πώς να εργαστεί ή να παραπέμψει και την υπόλοιπη οικογένεια προκειμένου να διευκολυνθεί η θεραπευτική διαδικασία.

Πληροφορίες συμμετοχής

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Κόστος Συμμετοχής

40€ φοιτητές/άνεργοι
45€ επαγγελματίες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.