Κατηγορία:
Διακόσμηση/Μόδα/Αισθητική, Διακόσμηση

ΧΡΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Χρωματικοί Συνδυασμοί Χώρου, Ψυχολογία & Τάσεις Χρωμάτων 2020/21 και 2021/22 (2-ήμερο Σεμινάριο)

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IN-DESIGN

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Διακόσμηση/Μόδα/Αισθητική, Διακόσμηση

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό προτείνεται για επαγγελματίες στους τομείς διαμόρφωσης χώρων, μηχανικούς, αρχιτέκτονες & διακοσμητές, στυλίστες, visual merchandisers, εμπόρους ειδών διακόσμησης, κατασκευαστές χώρων, επίπλων και ειδών διακόσμησης, αλλά και σε ιδιώτες που θα ήθελαν να έρθουν κοντά στο αντικείμενο της χρωματολογίας.(Αρχάριο-αρκετά εξειδικευμένο)

ΣΚΟΠΟΣ

Η ανακάλυψη του κόσμου των χρωματικών τάσεων, γίνεται μέσα από γνώσεις που θα βοηθήσουν τον μαθητή να βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά στην αγορά. Αναλύεται η κατανόηση των χρωμάτων και ο ρόλος τους ως κωδικοί, ως μέσα συνδυασμών και αντιθέσεων, ως ψυχολογία χώρου και ως δυναμικά στοιχεία στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης στυλιστικής άποψης. Επίσης σημαντική γίνεται η κατανόηση της σημασίας των χρωματικών και στυλιστικών τάσεων, ψυχολογώντας τη συμπεριφορά του ανθρώπου στο χώρο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Από τις 10/3/2020 έχουμε σταματήσει το πρόγραμμα των μαθημάτων μας, ύστερα από υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, λόγω εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Οι ημερομηνίες που αναγράφονται δεν ισχύουν. Όταν οριστεί η επαναλειτουργία μας, θα ορίσουμε τις νέες ημερομηνίες.

Στο σύντομο αυτό σεμινάριο αναλύονται οι κανόνες χρωματικών συνδυασμών, η ψυχολογία χρωμάτων, η εφαρμογή χρωμάτων στο χώρο, αλλά και οι νέοι συνδυασμοί χρωμάτων που προτείνονται για το 2020/21 και 2021/22. Μαθαίνουμε τη μέθοδο αναγνώρισης κωδικών, χρησιμοποιώντας το διεθνές σύστημα NCS, αλλά και τη σχέση του συστήματος αυτού με άλλα συστήματα όπως RGB, CMYK, Pantone κα. Τη δεύτερη ημέρα γίνεται αναλυτική επεξήγηση των διαφορετικών τάσεων (σύμφωνα με προγνώσεις γνωστών οίκων στο τομέα του interior styling), εξετάζονται οι τάσεις σε χρώματα, υφές, υλικά και μοτίβα. Στο τέλος ο κάθε μαθητής καλείται να σκεφτεί μια δική του πρόταση συνδυασμών, μέσω ενός sampleboard, συνδυάζοντας χρώματα, υφές, υλικά και μοτίβα.

(Τάσεις 2020/21)
Το κόκκινο επικρατεί τις επόμενες χρονιές στις πιο καφέ αποχρώσεις του, όπως και τα ώριμα κίτρινα. Τα πράσινα έρχονται κοντά στις φυσικές τους αποχρώσεις ενώ τα ψυχρά μωβ και μπλε είναι και τα πιο έντονα που συναντούμε. Οι ουδέτερες αποχρώσεις του γκρι-μωβ και γκρι-πράσινου δημιουργούν νέες γέφυρες μοντέρνου μίνιμαλ και νοσταλγικού. Συνδυαστικά, οι νέες τάσεις στη διακόσμηση μιλούν για τα Warm Neutrals, ουδέτερες αποχρώσεις οι οποίες συνδυάζονται με πιο ακατέργαστα υλικά και vintage υφές. Επιπλέον τα σχήματα και οι γραμμές του Bauhaus 100 είναι γεγονός με τα μεγάλα σχήματα, τις γεωμετρικές γραμμές και τα επαναλαμβανόμενα σχήματα να επανέρχονται σε συνδυασμό αυτή τη φορά με πιο παστέλ και απαλά χρώματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
- Σύστημα NCS
- Χρωματικοί Συνδυασμοί & Αντιθέσεις
- Εφαρμογή χρωμάτων στο χώρο
- Ψυχολογία χρωμάτων
- Σχέση χρωμάτων, υλικών, μοτίβων και υφών
- Τάσεις χρωμάτων στη Διακόσμηση για το 2020/21
- Προβολή νέων χρωματικών τάσεων και ιδεών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται σε μορφή σημειώσεων, αλλά και ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν και τα αρχεία των φωτογραφίσεων των εργασιών τους.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

2 ημέρες:
120€
100€ για τους παλιούς μαθητές μας,φοιτητές/άνεργοι και για 2 ή παραπάνω εγγραφές

1 ημέρα: 
60€
50€ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας