Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση Επαγγελματιών στη Λογιστική και Φορολογία: Πρακτική προσέγγιση

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΚΕΔΙΒΙΜ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Λογιστικά & Φοροτεχνικά

Εισηγητής

Η εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος αποτελείται από ιδιαίτερα έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές

Σε ποιους απευθύνεται

Παραδοσιακά, η Λογιστική και η Φορολογία είναι δύο στενά διασυνδεμένα γνωστικά αντικείμενα, που παρέχουν σημαντική επαγγελματική διέξοδο και υψηλή εργασιακή ασφάλεια. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες λογιστές που εργάζονται είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως μισθωτοί σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το Πρόγραμμα είναι επίσης κατάλληλο για πτυχιούχους ή τελειόφοιτους ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ που έχουν διδαχθεί τα βασικά μαθήματα λογιστικής και ενδιαφέρονται επαγγελματικά για το αντικείμενο της Λογιστικής και της Φορολογίας. Τελειώνοντας με επιτυχία αυτό το Πρόγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν αποκτήσει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για να ανέλθουν επαγγελματικά ή να διεκδικήσουν την είσοδο στην αγορά εργασίας, σε ελεγκτικές εταιρείες (λογιστικές υπηρεσίες – bookkeeping, φορολογικό τμήμα, έλεγχος), στην οικονομική διεύθυνση – λογιστήριο επιχειρήσεων και οργανισμών, ή να ξεκινήσουν το επάγγελμα του Φοροτεχνικού Λογιστή. Πέραν της κάλυψης της ύλης λογιστικής και φορολογίας με πληρότητα, το Πρόγραμμα καινοτομεί και προσφέρει στους εκπαιδευόμενους, σε προαιρετική βάση, σεμινάριο σε «Συναισθηματική νοημοσύνη και επικοινωνία». Το σεμινάριο αυτό έχει ειδικά σχεδιαστεί με σκοπό να βελτιώσει τις δεξιότητες επικοινωνίας του επαγγελματία και την αποτελεσματική διαχείριση συναισθημάτων και σχέσεων στον επαγγελματικό χώρο (επαφές με πελάτες, δημόσιες αρχές, τράπεζες, κλπ.).

Σκοπός

Το Πρόγραμμα έχει σαν στόχο να προσφέρει στους επαγγελματίες σύγχρονη, ολοκληρωμένη και εφαρμοσμένη γνώσηστη Λογιστική και στη Φορολογία, σε θέματα που αντιμετωπίζουν στηνκαθημερινή άσκηση του επαγγέλματός τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να χειριστούν τα θέματα αυτά αποτελεσματικά και με ασφάλεια, και να παρέχουν τεκμηριωμένες λύσεις και συμβουλές.

Περιγραφή σεμιναρίου

Διδασκόμενη Ύλη (Θεματολογία)

Περιεχόμενο και διάρκεια σεμιναρίου
Με αυτό το δεδομένο, το Πρόγραμμα, διάρκειας 30 εβδομάδων, καλύπτει επαρκώς και τα δύο γνωστικά αντικείμενα υιοθετώντας μια καινοτομική, πρακτική προσέγγιση. Σε ότι αφορά τοαντικείμενο της Λογιστικής, η ύλη καλύπτει το λογιστικό πλαίσιο των ΕΛΠ, μέχριτις εργασίες τέλους χρήσης και τη σύνταξη των λογιστικών καταστάσεων. Επιπλέον,καλύπτεται το θεσμικό πλαίσιο της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης (έκθεσηδιαχείρισης, θέματα δημοσιότητας των χρηματοοικονομικών καταστάσεων, έκθεση εταιρικής διακυβέρνησης για εισηγμένες, κλπ.).
Σε ότι αφορά το αντικείμενοτης Φορολογίας, η ύλη καλύπτει επαρκώς τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματοςνομικών και φυσικών προσώπων (ΚΦΕ – ν.4272/2013), τον Κώδικα ΦόρουΠροστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ – ν.2859/2000), και τα βασικά θέματα του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ – ν.4174/2013).
Τέλος, το Πρόγραμμα καλύπτειμε πληρότητα και μεθοδικό τρόπο τις ρυθμίσεις των ΕΛΠ περί λογιστικών αρχείωνκαι τιμολόγησης (άρθρα 3 έως 7 και 8 έως 15), καθώς και τα βασικά θέματαεργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για Λογιστές.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος (με τη σειρά παρουσίασης) είναι οι παρακάτω:
-.Α Προπαρασκευστικός κύκλος στη διπλογραφική λογιστική (προαιρετική παρακολούθηση)
-.Β Συναισθηματική νοημοσύνη και επικοινωνία (προαιρετική παρακολούθηση)

1 Λογιστικό πλαίσιο ατομικών καταστάσεων
2 Λογιστικές εργασίες τέλους χρήσης – Σύνταξη λογιστικών καταστάσεων
3 Έκθεση διαχείρισης, δημοσιότητα (ΓΕΜΗ), θέματα νομικών μορφών εταιρειών
4 Πεδίο εφαρμογής ΕΛΠ (ν. 4308/2014), λογιστικά αρχεία και τιμολόγηση
5 Φορολογία νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων (συμπεριλαμβάνονται τα ενδοομιλικά)
6 Φόρος Προστιθέμενης Αξίας
7 Εργατικά και ασφαλιστικά για Λογιστές
8 Πρόστιμα– Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας
9 Έλεγχος φυσικών προσώπων και έμμεσες τεχνικές ελέγχου
10 Φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων (συμπεριλαμβάνεται η ατομική δραστηριότητα)
11 Λογιστική και φορολογική βάση - Σύνταξη φορολογικών δηλώσεων Ν.Π.

Εκπαιδευτική προσέγγιση
Πραγματοποιούνται δύο τετράωρες εβδομαδιαίες διαλέξεις που επικεντρώνονται σε ανάλυση σχετικών εννοιών, όρων και κανόνων, με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο εφαρμογής τους, μέσα από πλήθος πρακτικών προβλημάτων. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει ειδικά γραμμένες σημειώσεις με ολοκληρωμένη ανάλυση, διατάξεων, διοικητικών λύσεων και νομολογίας, και λυμένα πρακτικά παραδείγματα. Παρουσιάζονται ρεαλιστικές μελέτες περιπτώσεων επί λογιστικών και φορολογικών θεμάτων, και πρακτική εφαρμογή επί φορολογικών εντύπων.
Καινοτομώντας στη μεθοδολογία διά ζώσης εκπαίδευσης, το Πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευόμενους, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τη δυνατότητα εξάσκησης και αυτοαξιολόγησης σε μεγάλο πλήθος προβλημάτων, βασισμένων σε καταστάσεις και σενάρια της πράξης, που καλύπτουν το μέγιστο μέρος της ύλης του προγράμματος.

Πληροφορίες συμμετοχής

Στους εκπαιδευόμενους που ολοκληρώνουν με επιτυχία το Πρόγραμμα χορηγείται από το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. «Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 3.500 ευρώ και είναι επιλέξιμο για ένταξη στο ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ. Έχει εφαρμογή η ενιαία πολιτική εκπτώσεων 20% του ΚΕΔΙΒΙΜ, για κατηγορίες συμμετεχόντων.

 

 

Κόστος Συμμετοχής

3.500€
(Ισχύει εκπτ. πολιτική)

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.