Κατηγορία:
Τέχνη & Πολιτισμός, Τέχνη

Ελληνική και λατινική καλλιγραφία

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Τέχνη & Πολιτισμός, Τέχνη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ελένη Σκρέκα
Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π, με παιδαγωγική επάρκεια από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Έχει διδακτική εμπειρία 17 ετών στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολείται με την Καλλιγραφία έχοντας μαθητεύσει δίπλα στην εικαστικό Ειρήνη Γκόνου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Καλλιγραφίας στο Μουσείο Μπενάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ελληνικής Παλαιογραφίας στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης. Έχει συμμετάσχει σε Εκθέσεις Καλλιγραφίας στην Τουλούζη και την Αθήνα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ Ι
Στο εργαστήριο οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με διάφορα υλικά και εργαλεία γραφής. Γνωρίζουν διαφορετικές γραφές, ελληνικές και λατινικές, όπως παρουσιάζονται μέσα από τα χειρόγραφα που έχουν διασωθεί ανά τους αιώνες. Οι σπουδαστές ασκούνται στις παρακάτω γραφές: Επιγραφική, σιναϊτικός κώδικας, μικρογράμματη γραφή, παλαιά εκκλησιαστική σλαβονική, onciale, cancellaresca, humanistique και copperplate. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι σπουδαστές να δουν την εξέλιξη της γραφής και να χρησιμοποιήσουν τις γραφές αυτές για να φτιάξουν τα δικά τους χειρόγραφα. Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός, ούτε προηγούμενη γνώση παρά μόνο αγάπη για τη γραφή και δημιουργική διάθεση!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ ΙΙ
Στο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν ακόμα περισσότερες γραφές, ελληνικές και λατινικές, μέσα από τα διασωθέντα χειρόγραφα. Θα γνωρίσουν τη γραφή των παπύρων, την κοπτική γραφή, μεγαλογράμματες γραφές από τα χειρόγραφα του Διοσκουρίδη και τον Πορφυρό Κώδικα της Πετρουπόλεως, παραλλαγές της cancellaresca και της copperplate, γοτθικές γραφές και το χειρόγραφο του Lindisfarne, ένα από τα πιο περίτεχνα χειρόγραφα της γραφής insular. Θα ασκηθούν ακόμη στην κατασκευή αρχιγραμμάτων που θα χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χειρόγραφα. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι σπουδαστές να εξελίξουν τις τεχνικές γραφής τους και να μάθουν να συνδυάζουν τις γραφές αυτές για να δημιουργήσουν δικά τους έργα. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση παρά μόνο δημιουργική διάθεση!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ Ι
έναρξη 6/10/2021, Τετάρτη / 5:30-7:00 μ.μ., Διάρκεια: 12 Εβδομάδες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ ΙI
έναρξη 5/10/2021, Τρίτη / 7:15-8:45 μ.μ., Διάρκεια: 12 Εβδομάδες

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 € 180

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας