Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Yachting F&B Training από την Εtoile: Εκπαίδευση στο επάγγελμα του μέλλοντος

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Η εκπαίδευση θα γίνει από τον κ. Τάσο Σταφυλάκη, πιστοποιημένο και έμπειρο επαγγελματία του κλάδου. Ο Τάσος Σταφυλάκης μοιράζεται τον χρόνο του ως Chief Steward σε Luxury Mega Yachts, ως Consultant και Yacht set up Manager σε Ελλάδα και εξωτερικό, και ως διδάσκων στο αντικείμενο του Yachting f & b και του θαλάσσιου τουρισμού ευρύτερα. Ανήκει στην μικρή παγκόσμια ομάδα των πιστοποιημένων εισηγητών της Professional Yachting Association. Με δεκαπενταετή εμπειρία στο χώρο του yachting και τριακονταετή στο χώρο του τουρισμού (Ηilton, Sunwing Rhodes, Hessischerhof Frankfurt κ.ά), είναι κάτοχος ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και μετεκπαίδευσης στο Montreux της Ελβετίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Αναγνωρίζοντας ότι η ιδιότητα του Yachting Steward αποτελεί μία από τις πιο περιζήτητες και δυσεύρετες ειδικότητες στην Ελλάδα του 2020, η Etoile διοργανώνει το Σεμινάριο Yachting Food & Hospitality (F&B) Training for stewardesses and stewards, με σκοπό να προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα εγγυηθούν την είσοδο σας σε ένα χώρο υψηλών απαιτήσεων.

Μέσα σε 2 εβδομάδες (52 ώρες) εντατικών μαθημάτων -τόσο θεωρητικών (10 συναντήσεις, 17.00 – 21.00) αλλά και εργαστηριακών/πρακτικών (12 ώρες σε σκάφος της Μαρίνας Αλίμου), οι συμμετέχοντες θα λάβουν τις βασικές και εφαρμοσμένες γνώσεις που απαιτούνται από το επαγγελματικό οργανόγραμμα ενός yacht και θα είναι έτοιμοι να προσληφθούν ως yachting stewards.

Η εκπαίδευση θα γίνει από τον κ. Τάσο Σταφυλάκη, πιστοποιημένο και έμπειρο επαγγελματία του κλάδου, και θα λάβει χώρα σε ποικιλία τοποθεσιών: στα σύγχρονα εργαστήρια της Etoile, στο κελάρι οίνου της σχολής αλλά και σε yacht της Μαρίνας Αλίμου (25-40 μέτρων).

1. Η Βιομηχανία του Yachting: Ορολογία, Τεχνικές Γνώσεις, Ιδιαιτερότητες
Στην ενότητα αυτή θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα δημογραφικά της βιομηχανίας του yachting και μέσα από την επαγγελματική προσέγγιση του χώρου να εξοικειωθούμε με τα τμήματα ενός σκάφους, την αλυσίδα ιεραρχίας, τις αρχές προσωπικής παρουσίασης σε ένα σκάφος και τις αρχές υγιεινής και ασφάλειας. Δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια, θα αποκτήσουμε ικανότητες επίβλεψης, φροντίδας, συντήρησης στο σκάφος. Τέλος, θα κατανοήσουμε την κεντρική σημασία που έχει η επικοινωνία στο χώρο τoυ yachting καθώς και οι αρχές της πολύ-πολιτισμικότητας και διαφορετικότητας.
Keywords Θεματικής Ενότητας:
Number & types of yachts, Flag State Registrations, Private and Commercial Yachts, STCW & Nautical Qualification, Chain of Command, Rank & Position, Personal Appearance & Hygiene, Rules Onboard, Nautical / Military Time, Guest Arrival Preference Forms,Seamanship, Basic Safety, Phonetic Alphabet, Nautical Terminology & Vessel Familiarisation.

2. Βασικό Steward Service σε σκάφος
Ποια τα καθήκοντα ενός καμαρώτου στο σκάφος; Ποιες οι τεχνικές του service και ποιες οι ικανότητες που πρέπει να αναπτύξει ένας steward?
Keywords Θεματικής Ενότητας:
Cleaning without Guests Onboard, Cleaning with Guests Onboard, Cleaning Supplies, Caring for Stemware, Polishing Silver7, Bed Making – practical, Laundry & Stain Removal.

3. Service: Oίνος και μιξολογία
Η δεύτερη ενότητα θα μας προσφέρει μία βασική κατανόηση του κόσμου του κρασιού και των οινοπαραγωγών περιοχών του πλανήτη σε σχέση με τον κόσμο του yachting. Οι μελλοντικοί stewards θα εντρυφήσουν στις βασικές αρχές σερβιρίσματος των κρασιών, τους τρόπους αποθήκευσης τους στο σκάφος και θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις στα οινοπνευματώδη ποτά και στον εξοπλισμό bar σε σκάφος.

Γιατί Υachting Steward στην Ελλάδα;
Ενώ η ανάπτυξη του παράκτιου τουρισμού ευνοεί όλες τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, η γεωφυσική θέση της Ελλάδας την καθιστά την μόνη στην Ευρώπη χώρα που επιτρέπει πολυήμερες yachting cruises στα εξαιρετικής ποικιλομορφίας ελληνικά νησιά, με τρόπο που ελάχιστα συμπλέγματα νησιών στον πλανήτη μπορούν να τη συναγωνισθούν. Τα τελευταία έτη αυτό έχει γίνει αντιληπτό από εταιρίες που αναλαμβάνουν το yachting επαγγελματικά (και όχι ως πάρεργο εύπορων ιδιοκτητών yacht), από την πρόσφατη έμπρακτη αναβάθμιση της ευρύτερης ναυτιλιακής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και από τα στατιστικά του ΣΕΤΕ περί αύξησης κερδοφορίας yachting τουρισμού. Στην ίδια λογική αναπτύσσονται οι ήδη υπαρκτές μαρίνες του παραθαλάσσιου μετώπου της Αττικής (η επονομαζόμενη πλέον ‘Ριβιέρα’) και έργα μαρίνας στο Ελληνικό, που συνδέονται με τη συζήτηση για αύξηση δυνατότητας ελλιμενισμού σκαφών, ιδίως από yacht προέλευσης από τις αραβικές χώρες.

Ειδικότερα φέτος, είχαμε τη βράβευση της Ελλάδας στην ΙΤΒ του Βερολίνου ως κορυφαίου προορισμού αναψυχής ενώ η Ελλάδα αναδείχθηκε, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό Wave Awards, ως ο «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως» – «Best Destination».

Ως εκ τούτου, η ανάγκη για επαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό Yachting Steward για υψηλών απαιτήσεων τουρίστες είναι δεδομένη, ενώ ο πρώτος μισθός, η ραγδαία μισθολογική εξέλιξη και η δυνατότητα εργασίας σε κλάδο που απαιτεί υψηλών απαιτήσεων υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα δελεαστικά ως επαγγελματική προοπτική.

Πληροφορίες συμμετοχής

Λόγω εργαστηριακών απαιτήσεων, το Σεμινάριο θα δεχτεί 8 θέσεις συμμετεχόντων.

Απαραίτητη για τη συμμετοχή σας είναι η γνώση Αγγλικών.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.