Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επιπτώσεις ενός Διαζυγίου στο Παιδί & την Οικογένεια

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τερψιχόρη Σαββαΐδου, Ψυχολόγος ΑΠΘ – Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, εκπαιδευμένη στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR
Η Τερψιχόρη Σαββαΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt, καθώς και στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο του EMDR και το Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP). Εργάστηκε στη ψυχιατρική κλινική του Γ.Ν. Γιαννιτσών και από το 2010 διατηρεί γραφείο ψυχολόγου στην πόλη των Γιαννιτσών έχοντας συνεργαστεί με φορείς, όπως οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, Έδεσσας και Γιαννιτσών ως συντονίστρια ομάδων αυτοβοήθειας, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, οι Σχολές Γονέων και ιδιωτικά ΚΕΚ ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εργάζεται ιδιωτικά σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε γονείς, ειδικούς ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς, καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών στη χώρα μας, καταδεικνύουν τη δυσκολία των ενηλίκων να διαχειριστούν το θέμα του διαζυγίου, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά.

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε τα στάδια από τα οποία περνά ένα άτομο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χωρισμό και το πως βιώνεται η επώδυνη αυτή διαδικασία από το ζευγάρι. Επιπλέον, θα δούμε πως μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για την απόφασή μας να χωρίσουμε, τις επιπτώσεις του διαζυγίου στη ζωή τους και τα συναισθήματα που προκύπτουν από αυτό για μικρούς και μεγάλους. Τέλος, θα αναζητήσουμε αποτελεσματικούς τρόπους στήριξης τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων που δοκιμάζονται από αυτή τη διαδικασία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το διαζύγιο δεν είναι ένα συγκεκριμένο γεγονός, αλλά μια διαδικασία που περνάει από πολλά στάδια αλλαγής των οικογενειακών σχέσεων. Ξεκινάει από έναν αποτυχημένο γάμο, σηματοδοτεί ριζικές μεταβολές σε συναισθηματικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και περιλαμβάνει πολλά χρόνια αστάθειας στη δομή της οικογένειας. Συχνά, η αποτυχία ενός γάμου συνοδεύεται από τη μειωμένη ικανότητα των γονιών να φροντίσουν επαρκώς τα παιδιά τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
35€ (άνεργοι,φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.