Κατηγορία:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής & Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Πανταζή Στέλλα,
MSc Kοινωνική Kλινική Ψυχολόγος των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων, MSc σε Διατροφικές Διαταραχές, προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια, συνοδός focusing
Η Πανταζή Στέλλα εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως ψυχολόγος. Το 2007 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και στη συνέχεια απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων. Το 2016 ολοκλήρωσε τη Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Κολέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών της Αθήνας (ICPS ). Τον Ιανουάριο του 2018 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στο Children’s Focusing, θεραπευτική προσέγγιση για παιδιά και εφήβους. Το Σεπτέμβριο του 2005 ξεκίνησε να εργάζεται εθελοντικά σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με ανθρώπους που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και συγκεκριμένα με άστεγους, αθίγγανους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ψυχικά πάσχοντες και εξαρτημένους. Από το Σεπτέμβριο του 2013 έως και τον Δεκέμβριο του 2016 εργάστηκε στη μονάδα streetwork του ΚΕΘΕΑ με άστεγους χρήστες στο δρόμο. Παράλληλα με τη δουλειά στο δρόμο συμμετείχε ενεργά στη λειτουργία της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές των Διαβατών. Από το 2014 έως σήμερα προσφέρει ιδιωτικά υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς αλλά και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις δεξιότητες του.

ΣΚΟΠΟΣ

Είναι να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της συμβουλευτικής σχέσης. Μέσα από το θεωρητικό πλαίσιο και τις βιωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες προσκαλούνται σε μια εμπειρία πάνω στις βασικές συνθήκες που ορίζουν τη θεραπευτική σχέση και συγκεκριμένα στις συνθήκες της γνησιότητας, της ενσυναίσθησης και της άνευ όρων αποδοχής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τι εννοούμε με τον όρο συμβουλευτική; Τι είναι η προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία; Ποιες είναι οι βασικές αρχές που ορίζουν τη θεραπευτική σχέση; Ποιες είναι οι βασικές αξίες που χρειάζεται να έχει ένας σύμβουλος προκειμένου να διευκολύνει και να βοηθήσει την ανάπτυξη του πελάτη του;
Σύμφωνα με τον Carl Rogers, βασικό εκπρόσωπο της προσωποκεντρικής προσέγγισης, «ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δυνατότητα για την κατανόηση του εαυτού του, για την αλλαγή της αυτοεικόνας του, των αντιλήψεων του και της συμπεριφοράς του αρκεί να του δοθεί ένα διευκολυντικό περιβάλλον».
Μέσα από την παρατήρηση και την κλινική πράξη, o Rogers διαπίστωσε ότι η δημιουργία της θεραπευτικής σχέσης προϋποθέτει τη δράση απαραίτητων συνθηκών όπως το ότι δύο άτομα βρίσκονται σε επαφή, εκ των οποίων το ένα (ο πελάτης) είναι σε ασυμβατότητα, το άλλο (ο θεραπευτής) είναι σε συμβατότητα, είναι γνήσιος, αποδέχεται χωρίς όρους τον πελάτη, τον καταλαβαίνει ενσυναισθητικά και το επικοινωνεί με κάποιο τρόπο στον πελάτη (Ιωσηφίδη, 2001).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

40€
(35€για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας