Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Εισαγωγή στη Συστημική Θεωρία & Πρακτική

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γωγώ Καραγιάννη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Καραγιάννη Γεωργία γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσ/νικης, και του Παιδαγωγικού τμήματος Ειδικής Αγωγής του Παν/μιου Θεσσαλίας, ενώ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.). Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση ενηλίκων ως συντονίστρια ομάδων γονέων, στην τυπική εκπαίδευση υποστηρίζοντας μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε πλαίσια παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και σε δομές παροχής υπηρεσιών θεραπείας και κοινωνικής αποκατάστασης σε άτομα που έχουν βιώσει επεισόδια ψύχωσης. Από το 2016 έως το 2018 εργάστηκε σε ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ ως επιστημονικά υπεύθυνη. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Δράμας και σχέσεις εξωτερικής συνεργασίας με Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και με εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε εργαζόμενους εταιρειών. Πυρήνας της δουλειάς της είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνίες και η ανάδειξη της πολυπλοκότητάς τους. Βασική της πεποίθηση είναι ότι η δια-δικτύωση και η προσωπική ανάπτυξη είναι εργαλεία κοινωνικής αλλαγής και χειραφέτησης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να πάρουν μια ιδέα για τη συστημική ψυχοθεραπευτική δουλειά, αλλά και για τις πιθανές εφαρμογές της συστημικής σκέψης σε διάφορα επαγγελματικά πλαίσια.

ΣΚΟΠΟΣ

Στο σεμινάριο αυτό θα συζητηθούν:
• Το θεωρητικό υπόβαθρο και οι επιστημολογικές βάσεις της συστημικής ψυχοθεραπείας, καθώς και οι περιπτώσεις όπου ενδείκνυται η αξιοποίησή της.
• Συστημική διαγνωστική- αξιολόγηση σχέσεων
• Βασικά στοιχεία της θεραπευτικής στάσης, ιδιαίτεροι στόχοι της θεραπευτικής σχέσης, θεραπευτική συζήτηση.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η θεωρητική καταγωγή της πρέπει να αναζητηθεί σε θεωρίες της κυβερνητικής για την καθοδήγηση πολύπλοκων συστημάτων και τη θεωρία του χάους. Από τη δεκαετία του 1950 οι θεωρίες αυτές άρχισαν να βρίσκουν τα ανάλογά τους στην ψυχοθεραπεία, κυρίως στο χώρο της οικογενειακής θεραπείας και έτσι προκύπτει η συστημική ψυχοθεραπεία. Οι θεωρίες των συστημάτων βλέπουν το άτομο ως ένα σύστημα ή ακόμα καλύτερα ως ένα πλήθος συστημάτων που επικοινωνούν μεταξύ τους. Τα ανθρώπινα προβλήματα θεωρείται ότι κατασκευάζονται μέσα στην επικοινωνία. Έτσι για το συστημικό θεραπευτή η έμφαση μετατοπίζεται: από το «άτομο» στο «μεταξύ». Η συστημική ψυχοθεραπεία αποφεύγει να αποδίδει πολύπλοκα ψυχικά φαινόμενα σε μεμονωμένους παράγοντες και ενδιαφέρεται για την ανάδειξη της πολυπλοκότητας, από την οποία αναδύονται ποικίλες οπτικές και δυνατότητες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων
 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35 ευρώ
(30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας