Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Γλωσσικός Συσχετισμός στο μάθημα των γερμανικών/Sprachliche Korrelation im DaF-Unterricht (Εισαγωγικό Σεμινάριο): Οι μηχανισμοί του γερμανικού ρήματος/Mechanismen des deutschen Verbs

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Πρότυπο Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας ‘Ich liebe Deutsch’
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ξένες Γλώσσες

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ελληνόφωνους καθηγητές της γερμανικής γλώσσας, φοιτητές της Γερμανικής Φιλολογίας, γερμανομαθείς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η πορεία προς την πραγματική γνώση, την επιστημονική κατάρτιση και την επαγγελματική καταξίωση απαιτεί κόπο και μόχθο αλλά θέλει επίσης και τους κατάλληλους συμπαραστάτες, αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν δείχνοντάς σας το σωστό μονοπάτι. Στα πλαίσια του CPD (Continuing Professional Development) και θεωρώντας πως μπορούμε να παίξουμε κομβικό ρόλο σε αυτή την πορεία παρέχοντάς σας όλα τα εφόδια που χρειάζεστε για να εξελιχθείτε σε καταρτισμένους καθηγητές, διοργανώνουμε αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο. Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μια γέφυρα στους εκπαιδευτικούς μας κύκλους. Οι στόχοι των κύκλων είναι πολλαπλοί.

Πιο συγκεκριμένα:
-Να αποκτήσετε σταδιακά μια ξεκάθαρη αντίληψη του μηχανισμού της γερμανικής γλώσσας. Αυτό συνεπάγεται τον πλήρη έλεγχο του αντικειμένου (γλώσσα) που σπουδάζετε, το οποίο αργότερα θα εξελιχθεί σε εργαλείο της εργασίας σας. Ο πρώτος στόχος είναι η κατάρτισή σας.
-Να αποκτήσετε σιγουριά για τις γνώσεις που μεταλαμπαδεύετε στους μαθητές σας. Αυτό θα σας προσδώσει κύρος μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον, αφού θα μπορείτε να αποδεικνύετε κάθε φορά την αξία σας. Ο δεύτερος στόχος είναι η αυτοπεποίθησή σας.
-Να αποκτήσετε τη γνώση αλλά και την πρόσβαση σε μια μεθοδολογία, με βάση την οποία θα μπορείτε να οργανώσετε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών (στο επίπεδο του εκπαιδευτικού σας κύκλου) με απόλυτη επιτυχία. Ο τρίτος στόχος είναι η ειδίκευσή σας.
Στο σεμινάριο θα εξετάσουμε μια κομβική διαφορά μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής γλώσσας: το ρήμα και τους μηχανισμούς του. Ο εκπαιδευόμενος θα μπορέσει να αντιληφθεί σε βάθος μια βασική δομή της γερμανικής έχοντας ως βάση τον γλωσσικό συσχετισμό, καθώς μαθαίνει να προσεγγίζει το πλέον δύσβατο πεδίο της γερμανικής γραμματικής με επιστημονικό τρόπο.

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές
α) Το οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό της Σχολής (σημειώσεις, ασκησολόγιο) σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
β) Βεβαίωση Σπουδών με την απονομή αντίστοιχου Πιστοποιητικού. Το εν λόγω Πιστοποιητικό θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε βιογραφικό σας.

Κόστος Συμμετοχής

60€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.