Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Εισαγωγή στις Αρχές της Ψυχοθεραπείας Gestalt

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κατερίνα Λέντη, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt
Η Κατερίνα Λέντη ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας στο ΑΠΘ και έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt παρακολουθώντας το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Gestalt Foundation. Έχει εργασθεί εθελοντικά στο Καταφύγιο Γυναίκας και σε Παιδικούς Σταθμούς ασκώντας συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γονείς παιδιών προσχολικής και νηπιακής ηλικίας. Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με ενήλικες είτε δια ζώσης είτε μέσω skype σε άτομα εκτός Ελλάδος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, επαγγελματίες ανθρωπιστικών επιστημών, ειδικούς ψυχικής υγείας και φοιτητές.

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην ψυχοθεραπεία Gestalt, η εκτενής πληροφόρηση στις βασικές έννοιες, αρχές και εφαρμογές της καθώς επίσης και η αποσαφήνιση όρων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται από αυτήν την προσέγγιση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

H θεραπεία Gestalt αποτελεί μια σχεσιακή, φαινομενολογική, υπαρξιακή και ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που θεμελιώθηκε από τους Fritz Perls και Laura Perls τη δεκαετία του 1940. Bασίστηκε στην ψυχολογία Gestalt αλλά και στην αλληλεπίδραση των ιδρυτών της με μια σειρά άλλων επιστημονικών ρευμάτων και εξελίξεων. Οι τρεις βάσεις της θεραπείας Gestalt είναι η φαινομενολογία, η θεωρία πεδίου και ο υπαρξιακός διάλογος. Η θεραπεία Gestalt δεν προσπαθεί να εξηγήσει το γιατί, αλλά παροτρύνει τον πειραματισμό, προσθέτοντας το ''να νιώσουμε το πώς'' και όχι ''να μάθουμε το γιατί''. Σύμφωνα με τους F. Perls, Ralph Hefferline και Paul Goodman (1951) ο στόχος της θεραπείας είναι η ενσωμάτωση, η αύξηση της επίγνωσης και η επαφή, γιατί αυτά αναπόφευκτα οδηγούν στην αλλαγή και στην ανάπτυξη. Σε αυτό το 4ωρο σεμινάριο, θα κάνουμε μια εισαγωγή στη θεραπεία Gestalt. Θα διερευνήσουμε τις βασικές έννοιες που την πλαισιώνουν και θα μελετήσουμε το πως εφαρμόζεται στο πλαίσιο της θεραπευτικής σχέσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

40€
35€ (για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας