Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση Προπονητών & Γυμναστών στην Αθλητική Ψυχολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Ρέρα Ειρήνη, MSc Παιδοψυχολόγος , Dipl. Αθλητική Ψυχολόγος
Η Ειρήνη Ν. Ρέρα σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2007. Το 2010 συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο, στο πεδίο της Σχολικής Ψυχολογίας, και πρόσφατα ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στον τομέα της Παιδοψυχοπαθολογίας. Έχει ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία (Diploma in Sport Psychology for Peak Performance, Ashworth College, USA) και εργάζεται στα Τμήματα Υποδομής και Ανάπτυξης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2013, όπου ασχολείται με την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους. Επίσης πραγματοποιεί συνεδρίες με παιδιά και εφήβους αθλητές αλλά και γονείς για θέματα που άπτονται του αθλητισμού αλλά και της ψυχολογίας γενικότερα. Η κα. Ρέρα συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων διαφόρων σχολείων, Ακαδημίες Ποδοσφαίρου και άλλους φορείς, παραδίδοντας σεμινάρια- διαλέξεις γύρω από θέματα ψυχολογίας που απασχολούν τους γονείς αλλά και τα παιδιά. Πιστεύει ότι η εξερεύνηση και η ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών κάθε ατόμου αποτελεί το κλειδί για την επίτευξης της κορυφαίας αθλητικής επίδοσης, την πρόληψη και αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών, αλλά και την κατάκτηση της ατομικής ευτυχίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπονητές όλων των αθλημάτων, γυμναστές, ειδικούς ψυχικής υγείας και φοιτητές.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση του σημαντικότερου προσώπου, μετά τον αθλητή, κατά την προπονητική και αθλητική διαδικασία, τον προπονητή/ γυμναστή, γύρω από σημαντικά θέματα αθλητικής ψυχολογίας και του κατάλληλου τρόπου διαχείρισης των αθλητών με σκοπό την ενίσχυση της επίδοσής τους, μέσω μίας καλής σχέσης επικοινωνίας και αμοιβαίας εκτίμησης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Α’ ΜΕΡΟΣ: Οι νοητικές/ψυχικές δεξιότητες ενός καλού αθλητή και ο πολυδιάστατος ρόλος του προπονητή. -Η αποτελεσματικότερη στάση του προπονητή. - Τα διαφορετικά είδη προπονητικών στυλ. -Δεξιότητες καλής επικοινωνίας προπονητή-αθλητή. - Σχέση προπονητή-γονιού. -Απαραίτητες διαφοροποιήσεις ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο των αθλητών.
Β’ ΜΕΡΟΣ: Αναφορά σε περιπτώσεις αθλητών που αντιμετώπισαν δυσκολίες στις προπονήσεις και στον αγώνα. -Πίεση του ανταγωνισμού στον αθλητή. -Η αντιμετώπιση του στρές -Η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαχείριση απρόσμενων καταστάσεων -Η αξιολόγηση περιπτώσεων που χρήζουν παραπομπής σε ειδικό. -Η διαχείριση της τελειοθηρίας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
(35€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.