Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Τοξικές Σχέσεις: Πώς να προστατευτώ;

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κιζιρίδου Γεωργία, MSc Σχολική Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η Κιζιρίδου Γεωργία είναι Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος, MSc και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Από το 2012 υπηρετεί σε δημόσια σχολεία ως σχολική ψυχολόγος. Έχει δεκαετή εμπειρία σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων ως εισηγήτρια, όπως είναι τα ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κολλέγια. Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει σε προγράμματα Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής, καθώς και του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη. Από το 2007 – 2017 ήταν συνυπεύθυνη σε διεπιστημονικό κέντρο λογοθεραπείας και ειδικής αγωγής και βασικά της καθήκοντα ήταν η οργάνωση και διοίκηση του ανθρωπίνου δυναμικού, η διεπιστημονική συνεργασία, η αξιολόγηση και υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, ΔΕΠ-Υ, αυτισμό, καθώς και η συμβουλευτική γονέων. Έχει εκδώσει μέσω της εταιρίας εκπόνησης εκπαιδευτικού και θεραπευτικού υλικού Play – learning το παιχνίδι συναισθηματικής νοημοσύνης «Ας παίξουμε με τα συναισθήματα». Το 2015 ήταν εισηγήτρια στο ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ σε προγράμματα εκπαίδευσης εργαζομένων και συνδικαλιστών με έμφαση στις θεματικές: Ικανότητες διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας και Επικοινωνιακές δεξιότητες στο χώρο εργασίας. Τα έτη 2017 – 2018 έχει συνεργαστεί με το Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ως ειδικός πραγματογνώμονας για υποθέσεις που αφορούσαν κατά βάση την κακοποίηση ανηλίκων. Συμμετέχει σταθερά ως εισηγήτρια σε ομιλίες και διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Τα βασικότερα ενδιαφέροντά της στις ομιλίες εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη βελτίωση της ποιότητας των ανθρωπίνων σχέσεων. Συνεργάζεται με τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με θέματα που άπτονται της επικαιρότητας αναφορικά με την ψυχική υγεία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση όπως είναι το Πρακτορείο fm, Real fm, FM100, Ράδιο Θεσσαλονίκη, 4E tv, ΤV100, Βεργίνα tv. Αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ψυχολογίας και Τέχνης Animartists με έμφαση σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται:
- Σε επαγγελματίες κοινωνικών και ανθρωπιστικών επαγγελμάτων
- Σε φοιτητές και σπουδαστές συναφών σχολών
- Σε όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ποιότητα των σχέσεών τους στην καθημερινότητά τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο
- Σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο σκοπός του παρόντος σεμιναρίου είναι:
- Να μπορούν οι συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν τα σημάδια της τοξικής σχέσης και επικοινωνίας
- Να παρουσιαστούν ξεχωριστά παραδείγματα τοξικών σχέσεων μέσα από τη μελέτη περιπτώσεων και το παιχνίδι ρόλων
- Να εκπαιδευθούν στην αντιμετώπιση των τοξικών ανθρώπων στην καθημερινότητα
- Να εκπαιδευθούν σε επικοινωνιακές δεξιότητες, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν λειτουργικές ανθρώπινες σχέσεις

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τοξικός ετυμολογικά σημαίνει αυτός που προέρχεται από βλαπτικές ή δηλητηριώδεις ουσίες. Σε επίπεδο ανθρωπίνων σχέσεων έχουν επικρατήσει οι όροι «τοξικός άνθρωπος» και «τοξική σχέση». Πρόκειται ουσιαστικά για ανθρώπους που εμπλέκονται σε σχέσεις και μέσα από τη συμπεριφορά τους προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και αντιδράσεις στα άλλα άτομα. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: ο ζηλόφθονος, ο επικριτικός, ο χειραγωγός, ο αλαζόνας. Το πιο πιθανό είναι ο μέσος άνθρωπος να έρθει σε επαφή με έναν τουλάχιστον τοξικό άνθρωπο στη ζωή του σε επαγγελματικό ή και προσωπικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο σεμινάριο παρουσιάζει τις βασικότερες κατηγορίες τοξικών ανθρώπων, ώστε να μπορεί ο εκπαιδευόμενος να τους αναγνωρίσει. Εν συνεχεία, μέσα από βιωματικές ασκήσεις αναλύονται τρόποι διαχείρισης των τοξικών σχέσεων στην καθημερινότητα. Τέλος, παρουσιάζονται μελέτες περιπτώσεων ανθρώπων που επικοινωνούν και σχετίζονται με λειτουργικό και όχι με τοξικό τρόπο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€
(30€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας