Κατηγορία:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Αυτο-φροντίδα, Πρόληψη & Θεραπεία: Πώς & Γιατί να με Φροντίσω;

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01/11/2020
12:00 - 16:00

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κίρλα Δανάη, MSc Κλινική Ψυχολόγος
Η Κίρλα Δανάη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στην Κλινική Ψυχολογία από το Leiden University της Ολλανδίας. Το 2012 ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και παραμένει εξωτερικός συνεργάτης της έκτοτε. Έχει εργασθεί με άτομα με ποικίλλα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς και με μαθητές. Έχει εκπαιδευτεί βραχέως στις αρχές της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και στο Πολύπλοκο Τραύμα με τη μέθοδο Gonzalez και Mosquera. Από το 2012 ιδιωτεύει στο προσωπικό της γραφείο παρέχοντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής με μία συνθετική προσέγγιση Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, Θετικής Ψυχολογίας, Mindfulness και Σωματοκεντρικής Ψυχοθεραπείας. Τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, δίνει διαλέξεις σε ένα εύρος θεμάτων, αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό τύπο, διεκπεραιώνει έρευνες και εκπαιδεύει ενηλίκους σε σεμινάρια σχετικά με την ψυχική υγεία.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε επαγγελματίες του χώρου της σωματικής υγείας και ευεξίας, σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μάθει πώς χρειάζεται να φροντίσει τον εαυτό και τους οικείους του.

ΣΚΟΠΟΣ

 Το παρόν σεμινάριο έχει στόχο να διευρευνήσει την έννοια της αυτο-φροντίδας ως ένα μέσο πρόληψης κατά της ψυχικής και σωματικής νόσου, αλλά και ως μια υποστηρικτική μορφή θεραπείας όταν τα πράγματα έχουν ήδη διαταραχθεί.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 Η έννοια της φροντίδας θα αναλυθεί ως μια εξελικτική ανάγκη που προάγει την επιβίωση, αλλά ταυτόχρονα ως μια διαδικασία μάθησης που ενθαρρύνεται ή αποθαρρύνεται από την δημιουργία του ανάλογου δεσμού με τον κύριο φροντιστή που μεταφέρεται στις ενήλικες σχέσεις. Πιο πρακτικά, πώς μπορεί κάποιος να υποστηρίξει την ψυχοσωματική του υγεία με το φροντίζει τον εαυτό του και τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Επίσης, τι γίνεται αν κάποιος δεν έχει διδαχθεί πώς να το κάνει και από τι κινδυνεύει; Πώς μπορούμε να διδάξουμε εκ νέου την έννοια της φροντίδας στα παιδιά ενισχύοντας τις υγιείς σχέσεις; Το σεμινάριο θα παράσχει θεωρητικό πλαίσιο, αλλά και απλές, πρακτικές οδηγίες για το πώς να οδηγηθούμε στην υγιή αυτο-φροντίδα.

• Ορισμός αυτο-φροντίδας
• Εξελικτική πορεία αυτο-φροντίδας
• Αυτο-φροντίδα ως αποτέλεσμα μάθησης
• Επιμέρους αποτελέσματα αυτο-φροντίδας
1. Συναισθηματική αυτορρύθμιση
2. Γνωστική διαύγεια
3. Σωματική ευεξία
• Πρακτικές οδηγίες για αυτο-φροντίδα
• Αυτο-φροντίδα ως υπόδειγμα για την φροντίδα των άλλων
• Έλλειψη αυτο-φροντίδας & ψυχοπαθολογία
• Έλλειψη αυτο-φροντίδας & σωματικές παθήσεις
• Ερωτήσεις / Συζήτηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35 ευρώ (30 ευρώ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας