Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Προχωρημένες τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων | 2ο Επίπεδο: Προχωρημένοι

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Feel Free
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Μόδα / Αισθητική

Περιγραφή σεμιναρίου

 Στα μαθήματα για προχωρημένους θα μάθετε να κατασκευάζετε χειροποίητα κοσμήματα με πιο εξειδικευμένες τεχνικές. Θα μάθετε τον τρόπο τοποθέτησης λίθων σε καστόνι, τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων για την κατεργασία και μορφοποίηση του μετάλλου με πιο σύνθετες μεθόδους, την επεξεργασία συρμάτων, την δημιουργία μεταλλικών περιγραμμάτων για διακοσμητικούς λόγους και την εφαρμογή ψυχρού σμάλτου για κοσμήματα με χρώμα. Για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι απαραίτητη η γνώση των βασικών τεχνικών αργυροχρυσοχοΐας.

Οι τεχνικές που θα διδαχτείτε:
• Δέσιμο λίθων (καστόνι)
• Κατασκευή κοίλων σχημάτων με μπονσόνια (μπόκολες)
• Κατασκευή μεταλλικών σφαιρών
• Επεξεργασία σύρματος
• Δημιουργία επιφανειακής διακόσμησης των μετάλλων (Inlay)
• Εφαρμογή ψυχρού σμάλτου

Μαθήματα και εργαστήριο
Στην διάρκεια των μαθημάτων δίνονται σημειώσεις για τα εργαλεία, τις τεχνικές και λοιπές πληροφορίες σχετικά με την αργυροχρυσοχοΐα. Επίσης δίνεται λίστα με όλες τις διευθύνσεις καταστημάτων αργυροχρυσοχοΐας, λοιπών υλικών και εξαρτημάτων για την κατασκευή κοσμήματος, όπως και πληροφορίες για επιμεταλλώσεις και χυτεύσεις των κοσμημάτων σας.

Στο χώρο του εργαστηρίου ο κάθε σπουδαστής έχει τον προσωπικό του πάγκο που είναι πλήρως εξοπλισμένος με γραφική ύλη για τον σχεδιασμό, με ατομικό εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας, με προσωπική εργαλειοθήκη και παρέχει δωρεάν όλα τα εργαλεία και τα μέταλλα που θα χρειαστείτε για να μάθετε τις τεχνικές δημιουργίας των δικών σας κοσμημάτων. Έτσι δεν χρειάζεται στο ξεκίνημα σας να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά εργαλείων και υλικών. Όλα τα κοσμήματα που θα κατασκευάσετε φυσικά σας ανήκουν.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα: Άτομα (4-6)

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 μήνες

Εργαλεία & υλικά: Δωρεάν

Διάρκεια διδακτέας ύλης: 40 ώρες

Bεβαίωση παρακολούθησης: Μετά την ολοκλήρωση

Κόστος Συμμετοχής

 100€+φπα/μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.