Κατηγορία:
Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία

Ανακριτική

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
ΑΘΗΝΑ
06/02/2021 έως 07/02/2021
8 ώρες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
06/02/2021 έως 07/02/2021
8 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος MSc, Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).
Όλγα Γαβριηλίδου, Δικαστική και Αναλυτική Γραφολόγος - ανώτερο πτυχίο της Σχολής Γραφολογίας του Cambridge , μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων και διδάσκουσα απο το 2014 στην σχολή Γραφολογίας του Cambridge.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το συγκεκριμένο Σεμινάριο προτείνεται ιδιαίτερα για:Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας
Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς
Κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η Ανακριτική επιστήμη είναι ο ιδιαίτερος κλάδος της Ποινικής Επιστήμης της Εγκληματολογίας που έχει ως αντικείμενο μελέτης το έγκλημα και ειδικότερα την αποκάλυψη του δράστη αυτού, μέσω της άντλησης πληροφορίών απο ύποπτο για την τέλεση άτομο.Το ενδιαφέρον της ανακριτικής αρχίζει από την διάπραξη του εγκλήματος, ή και από την πρόληψη σχεδιαζόμενου μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης ενοχής ή αθώωσης συγκεκριμένου κατηγορουμένου.

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ- Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ MICROEXPRESSIONS: Ανάλυση της ψυχολογίας του Ψεύδους, η γλώσσα σώματος κι η αναγνώρισή της. Τύποι ατόμων που ψεύδονται. Ψευδείς δηλώσεις , Μικροεκφράσεις προσώπου.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: Βασικά στοιχεία και λάθη στην επικοινωνία. Τεχνικές σωστών ερωτήσεων. Αναγνώριση ψεύδους στην λεκτική επικοινωνία.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ- Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ: Η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ανακριτικής ως επιστήμης, οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα κατα την ανάκριση. Τα συνηθέστερα λάθη στην ανάκριση. Δόμηση σωστής ανάκρισης, τα στάδια της. Ο μάρτυρας ως παράγοντας της ανάκρισης, και ο ένοχος στην ανάκριση.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Το προσωποποιημένο λεξιλόγιο. Η σημασία του χρόνου στην εξιστόρηση. Ο τρόπος αναγνώρισης των παραπλανητικών δηλώσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ώρες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση OnDemand (σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

- ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 200€

*Εγγραφές δεκτές μέχρι συμπλήρωσης αριθμού θέσεων

Δίδεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(βλ. Πληροφορίες Συμμετοχής) 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας