Κατηγορία:
Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία

Ανακριτική

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
ΑΘΗΝΑ
07/11/2021
2,5 ώρες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
07/11/2021
2,5 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας, Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς Κοινό που ενδιαφέρεται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η Ανακριτική επιστήμη είναι ο ιδιαίτερος κλάδος της Ποινικής Επιστήμης της Εγκληματολογίας που έχει ως αντικείμενο μελέτης το έγκλημα και ειδικότερα την αποκάλυψη του δράστη αυτού, μέσω της άντλησης πληροφορίών απο ύποπτο για την τέλεση άτομο.Το ενδιαφέρον της ανακριτικής αρχίζει από την διάπραξη του εγκλήματος, ή και από την πρόληψη σχεδιαζόμενου μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης ενοχής ή αθώωσης συγκεκριμένου κατηγορουμένου.

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ- Η ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ MICROEXPRESSIONS: Ανάλυση της ψυχολογίας του Ψεύδους, η γλώσσα σώματος κι η αναγνώρισή της. Τύποι ατόμων που ψεύδονται. Ψευδείς δηλώσεις , Μικροεκφράσεις προσώπου.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ- Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΗΣ: Η γέννηση και η ιστορική πορεία της Ανακριτικής ως επιστήμης, οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα κατα την ανάκριση. Τα συνηθέστερα λάθη στην ανάκριση. Δόμηση σωστής ανάκρισης, τα στάδια της. Ο μάρτυρας ως παράγοντας της ανάκρισης, και ο ένοχος στην ανάκριση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2,5 ώρες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση OnDemand (σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς).

*Εγγραφές δεκτές μέχρι συμπλήρωσης αριθμού θέσεων

Δίδεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

100€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας