Σεμινάριο σε αίθουσα:
Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Σχολικός Εκφοβισμός σε Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κιζιρίδου Γεωργία, MSc Σχολική Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η Κιζιρίδου Γεωργία είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία, του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Από το 2007 διατηρεί διεπιστημονικό πολυδύναμο κέντρο Αντιμετώπισης Διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Φωνής και Μαθησιακών Δυσκολιών. Από το 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης μαθήματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τη Λογοθεραπεία. Το 2010 συνιδρύει την εταιρίας εκπόνησης και πώλησης ειδικών εκπαιδευτικών υλικών Play learning, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και θεραπευτές που σχετίζονται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Από το 2011 συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα που αφορούν το mentoring, είτε ως μέντορας, είτε ως ωφελούμενη. Είναι υπεύθυνη σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα με έμφαση στη διαπολιτισμικότητα. Από τον Οκτώβρη του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία. Από τον Οκτώβριο του 2013, διδάσκει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, δίνοντας διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση του άγχους , τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις κρίσεις πανικού. Τέλος, διδάσκει σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων σε συνεργασία με διάφορα ΚΕΚ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας μελέτης για τη ΔΕΠ-Υ και της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

- Σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, συμβούλους ψυχικής υγείας)
- Σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
- Σε επιστημονικό προσωπικό που απασχολείται στο χώρο της εκπαίδευσης (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, κοινωνικούς φροντιστές)
- Σε φοιτητές και σπουδαστές συναφών σχολών
- Σε γονείς μαθητών σχολικής ηλικίας
- Σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στο σχολικό εκφοβισμό

ΣΚΟΠΟΣ

Το σεμινάριο στόχο έχει να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες:
- Στην πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού
- Στην αναγνώριση των συμπτωμάτων του σχολικού εκφοβισμού από την πλευρά του θύτη και του θύματος
- Στην έγκαιρη σφαιρική και συστημική αντιμετώπιση
- Στην προσαρμογή των στρατηγικών αναφορικά με την εκάστοτε ειδική εκπαιδευτική ανάγκη
- Στις συμβουλευτικές δεξιότητες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα σύγχρονο φαινόμενο το οποίο έχει μελετηθεί διεπιστημονικά την τελευταία δεκαετία σε μεγαλύτερο βάθος. Τα περισσότερα ακαδημαϊκά ευρήματα αφορούν μαθητές τυπικής εκπαίδευσης και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε μεταβλητές, όπως το φύλο και η ηλικία. Μέσα από την εκπαιδευτική και κλινική εμπειρία προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης του φαινομένου εξειδικευμένα στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα διεθνή ερευνητικά δεδομένα που αφορούν το σχολικό εκφοβισμό σχετικά με μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Εν συνεχεία θα γίνει παρουσίαση στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας, καθώς και θα δοθούν κατευθυντήριες αναφορικά με τη συνεργασία του σχολείου και της οικογένειας από την πλευρά των θυτών, των θυμάτων και των παρατηρητών. Το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο μέρη: Το πρώτο θα έχει να κάνει με την παρουσίαση της θεωρίας, ενώ το δεύτερο μέρος θα είναι βιωματικό μέσα από την παρουσίαση περιστατικών και την αναπαράσταση αυτών με σκοπό την σφαιρική κατανόηση και αντιμετώπιση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€
30€ για ανέργους, φοιτητές & ΑΜΕΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας