Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μουσικό Σεμινάριο «A CAPPELLA BAND»

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Σχολείο Παιχνιδιού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

ΜΑΤΑ ΚΟΥΡΤΗ,
H Mάτα Κούρτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Universite de Poitiers της Γαλλίας, θέατρο στη Σχολή Δραματικής Τέχνης Διομήδη Φωτιάδη και Σύνθεση Μουσικής για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης στο Μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας. Έχει επίσης φοιτήσει στο μονοετές πρόγραμμα σωματικού θεάτρου με διδάσκοντες τον Κ.Φιλίππογλου, Σ.Πάσχου, Φ.Κορρού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια: -Τραγουδιού (σύγχρονο τραγούδι με τον Χ.Λυριτζή, τεχνικές βουλγάρικου και κλασικού οθωμανικού τραγουδιού στο Μουσικό Εργαστήρι “Λαβύρινθος" Ross Daly). -Μουσικής (μαθήματα κιθάρας με τον Ν. Παναγιωτίδη, νέϋ με τον Χ.Λαμπράκη, θεωρίας δυτικής και παραδοσιακής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, μεσαιωνικής μουσικής, εθνομουσικολογίας, jazz αυτοσχεδιασμού στο Ecole de Musique de Poitiers, κρουστών και body percussion). -Χορού και θεάτρου στο École International de Mimodrame Marcel Marceau Ως μέλος του a capella σχήματος «Σανάδες» συμμετείχε σε συναυλίες σε μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την ομάδα beatbox των Word Of Mouth (Φεστιβάλ Αθηνών World Music, Υακίνθεια, Θέατρο Βράχων, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά). Έχει λάβει μέρος σε διάφορα μουσικά και θεατρικά projects, σε σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές (Χαϊνηδες - Μοde Plagal, Bodyterranean κ.ά) και το 2013, διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου. Συνθέτει μουσική για θέατρο & ταινίες μικρού μήκους, έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία σε θεατρικές ομάδες και φωνητικά σύνολα, παραδίδοντας φωνητικά σεμινάρια σε μουσικές ομάδες διαφόρων χωρών και διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μέσα από ένα παιχνίδι φωνών, κίνησης και ρυθμών εξερευνούμε πώς μπορεί η φωνή μας να λειτουργήσει σαν μουσικό όργανο και μεταφερόμαστε στην πρωταρχική μορφή δημιουργίας μουσικής.

Το μουσικό σεμινάριο ‘A cappella band’, με βασικά στοιχεία τη φωνή, το τραγούδι, τη φωνητική μουσική, τη μελωδία και το ρυθμό, περιλαμβάνοντας αρχικά στάδια της body music και της φωνητικής ενορχήστρωσης τραγουδιών, σε ένα παιχνίδι ήχου και ρυθμού, χωρίς τη χρήση μουσικών οργάνων ή ηχογραφημένης μουσικής.

Ανακαλύπτουμε τη φωνή μας, κινητοποιούμαστε συναισθηματικά, μέσα από τη μουσική που μπορεί να παράγει το σώμα μας, εκφραζόμαστε, αντιλαμβανόμαστε την αξία της συνεργασίας μέσα σε μία μουσική- ομάδα, γινόμαστε οι ίδιοι δημιουργοί μουσικής, συμμετέχουμε στη διαδικασία φωνητικής απόδοσης τραγουδιών με στόχο μια Παρουσίαση –Συναυλία «Α cappella Band» ανοιχτή σε κοινό.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: 17+31
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: 14+28
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: 5+12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: 9+23
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:6+20
ΜΑΡΤΙΟΣ: 5+19
ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 2+23
ΜΑΪΟΣ: 7+21
ΙΟΥΝΙΟΣ: 4+11

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: 2 ΠΕΜΠΤΕΣ κάθε μήνα
ώρες:19.30-21.30

Κόστος Συμμετοχής

300 €
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:20 € εγγραφή και 40 € κάθε μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.