Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Λήψη Ιστορικού και Διάγνωση: Το DSM και πέρα από Αυτό

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Ideas: Κέντρο Ψυχολογίας, Νευροεπιστήμης, Τέχνης Σύλβα Σαραφίδου

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Σύλβα Σαραφίδου, Νευροψυχολόγος, MSc, AKC, PhDc
Η Σύλβα Σαραφίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Σπούδασε Ψυχολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Deree, The American College of Greece. Συνέχισε με MSc στις Νευροεπιστήμες και Ψυχολογία της Ψυχικής Υγείας στο King’s College London, ολοκληρώνοντας παράλληλα και διετές πρόγραμμα το οποίο της χάρισε τον τίτλο του Associate of King’s, με Leathes Prize. Τώρα εκπαιδεύεται στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία, έπειτα από ολιστική εκπαίδευση γύρω από τις Εκφραστικές Θεραπείες μέσω Τεχνών. Από το 2014 είναι σε διαρκή διάδραση με κλινικούς πληθυσμούς σε πληθώρα πλαισίων, από το 2016 εργάζεται με άτομα με άνοια και άλλες νευροψυχιατρικές παθήσεις, και τους φροντιστές τους, και από το 2018 παρουσιάζει την δουλειά της σε επιστημονικά συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά, ενώ εξέδωσε βιβλίο με δραστηριότητες για την άνοια από τις Εκδόσεις Οσελότος. Τωρα συνεχίζει με το πρόγραμμα Ideas που αναφέρεται σε άτομα με νευροψυχιατρικές παθήσεις και τον ευρύ πληθυσμό με ομαδικές και ατομικές συνεδρίες, ενώ πραγματοποιεί workshops για το ευρύ κοινό και σεμινάρια για επαγγελματίες. Ταυτόχρονα διδάσκει μαθήματα Ψυχολογίας στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στους τομείς Παιδαγωγικών και Φυσικοθεραπείας. Παράλληλα ασχολείται εραστιτεχνικά με τις τέχνες.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Ιδανικό σεμινάριο για επαγγελματίες και φοιτητές κοινωνικών και ανθρωπιστικών κλάδων και τομέων υγείας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ανάλυση της σημασίας της λήψης ιστορικού, των μεθόδων πολύπλευρης διεξαγωγής της, τις πιθανές δυσκολίες και την αντίστοιχη διαχείρισή τους. Συνδυαστικά, κατανόηση της έννοιας της διάγνωσης, της νοοτροπίας και των μεθόδων της, και επεξήγηση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου (4 & 5)- των θετικών του μα και των περιορισμών του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  •  Γίνεται έκπτωση σε φοιτητές, άνεργους, και σε ιδιαίτερες περιστάσεις.
  •  Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης, καθώς και Βιβλιογραφία και Σημειώσεις.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

30 ευρώ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας