Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Meat and Grill Master Class

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Taste Point
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Μυρσίνη Λαμπράκη
Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί, σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων και διαθέτει μακρά οικογενειακή παράδοση στη γαστρονομία. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και μετεκπαιδεύτηκε στη Φινλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθηση προϊόντων και γαστρονομίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Ωστόσο την κέρδισε η μαγειρική και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων.
Έχει λάβει πιστοποίηση κρεοτέχνη σε θέματα διαχείρισης κρέατος ενώ στο Λονδίνο και το Εδιμβούργο ειδικεύτηκε στον τεμαχισμό κρεάτων, το BBQ και τις τεχνικές ψησίματος από όλο τον κόσμο ενώ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό BBQ (WBQA).
Διδάσκει ελληνική, μεσογειακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων σε σχολές μετεκπαίδευσης ανέργων γυναικών και σε ομάδες αγροτουριστικής εκπαίδευσης. Είναι δημιουργός της «Food Visions–Foodservice Consulting», μιας Εταιρείας ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην εστίαση, στον χώρο των τροφίμων και Ελλήνων Παραγωγών. Επίσης είναι δημιουργός της εταιρείας «MAMACRETA» με προϊόντα υψηλής διατροφικής και γαστρονομικής άξιας με βασικό υλικό το χαρούπι.

Δείτε εδώ αναλυτικά το βιογραφικό της εισηγήτριας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Σε ένα μοναδικό Meat and Grill Master Class η πλέον ειδική στο κρέας και τα ψησίματα, η βραβευμένη chef Μυρσίνη Λαμπράκη θα μοιραστεί τα μυστικά της με επαγγελματίες chef και μάγειρες για τις πιο fancy κοπές κρεάτων που σερβίρονται στα μεγαλύτερα κρεατοφαγικά εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συνταγές:
BRISKET: συνώνυμο του Texas BBQ
PICHANIA: η αγαπημένη των βραζιλιάνων
FLATIRON: η σταχτοπούτα που έγινε η πριγκίπισσα του grillστο Λονδίνο
FLAP: το εύκολο φιλέτο
TOMAHOWK: ribeye με τσεκούρι
Τρόποι διαχείρισης του κρέατος, μαρινάδες, μπαχαρικά, αρωματικά βούτυρα, ψήσιμο, κάπνισμα.

Κόστος Συμμετοχής

80€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.