Μυρσίνη Λαμπράκη
Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί, σημείο αναφοράς παγκοσμίως για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων και διαθέτει μακρά οικογενειακή παράδοση στη γαστρονομία.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και μετεκπαιδεύτηκε στη Φινλανδία και την Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθηση προϊόντων και γαστρονομίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Ωστόσο την κέρδισε η μαγειρική και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων.
Έχει λάβει πιστοποίηση κρεοτέχνη σε θέματα διαχείρισης κρέατος ενώ στο Λονδίνο και το Εδιμβούργο ειδικεύτηκε στον τεμαχισμό κρεάτων, το BBQ και τις τεχνικές ψησίματος από όλο τον κόσμο ενώ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οργανισμό BBQ (WBQA).
Διδάσκει ελληνική, μεσογειακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων σε σχολές μετεκπαίδευσης ανέργων γυναικών και σε ομάδες αγροτουριστικής εκπαίδευσης.
Είναι δημιουργός της «Food Visions–Foodservice Consulting», μιας Εταιρείας ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην εστίαση, στον χώρο των τροφίμων και Ελλήνων Παραγωγών.
Επίσης είναι δημιουργός της εταιρείας «MAMACRETA» με προϊόντα υψηλής διατροφικής και γαστρονομικής άξιας με βασικό υλικό το χαρούπι.
Δείτε
εδώ αναλυτικά το βιογραφικό της εισηγήτριας.